eqvinovarus

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Nekac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 17, 2008 11:40 pm

eqvinovarus

Post od Nekac »

Imam devojčicu koja je rođena sa teškim oblikom eqvinovarusa. Operisana je sa dva meseca po rođenju i sve do pubertete stopala su bila podnošljivo dobra. Sada, kada je izrasla stopala su se vratila skoro u prvobitan položaj i pored intezivnih vežbi od rođenja i nošenja korektivnih longeta. Preporučuju joj operaciju na kostima, obzirom da je prethodna operacija bila na tetivama. Da li neko zna nešto više o ILIZAROV metodi u lečenju eqvinovarusa i o specijanoj bilnici u Kurganu u Rusiji???
razmenimo iskustva
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

U pitanju su Lizarov fiksatori a ne ilizarov!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Metoda Ilizarova se, uprosceno receno, bazira na tome da se specijalne igle postave kroz kosti iznad i ispod mesta na kome treba nesto postici. Sa spoljasnje strane tela se postave obruci koji fiksiraju igle. Postepenim pomeranjem polozaja obruca se menja polozaj kosti ili zgloba na koje se deluje sve dok se ne dovede u pozeljan polozaj. Onda se sve ostavi tako neko vreme, da se postignuti polozaj osigura, pa se ceo aparat skida.

Kod ekvinovarus deformiteta bi fiksator morao da obuhvati jedan deo stopala i, verovatno, donji deo potkolenice (zavisno od stepena deformiteta).

Sto se tice bolnice u Kurganu, koliko mi je poznato, ona je kompletno posvecena primeni metode Ilizarova u lecenju povreda ili boesti kostiju i zglobova. Da ne bih preterivao sa detaljima, evo ga link
http://www.ilizarov.ru/project/default_en.php
tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

Post od tam »

ovde bi trebalo neupucenim i onima sto samo lupaju a misle da nesto znaju ili to rade iz dosade zabraniti pristup.(nemislim na veljka)metodu ilizarova rade i u srbiji na vise mesta. ja nosim ilizarov koji je ugradjen na banjici i skroz sam zadovoljan doktorima.probajte na banjici kod dr.orcovica.mislim da je izuzetan doktor posebno za deciju ortopediju.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ne mislim se pishe odvojeno!
Srbiji sa velikim slovom!
Obichno se posle zatvorene zagrade odvaja prostor pa se zapochinje nova rech! I ne stavlja se tachka ispred zagrade!
I ako dr.Orcovica toliko hvalite mogli ste velikim slovom napisati njegovo ime!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

to sto si ti navela nema nikakve veze sa problemom o kojem se prica.nepostoji nista u sta se ti ne razumes nemoj vise da ispravljas ljude kako se pise jer i ti neznas.ako mozes nekome da pomognes onda pomozi ako ne onda nemoj da lupetas.(lizarov) i kome je bitno dali je ilizarov ili kako ti kazes lizarov.pozdrav
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

nemam komentar! :o
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

i netreba da imas pusti ljude koji nesto znaju da pomognu.inace nepostoji tema u kojoj tebe nema.
Omega
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 10:02 pm

Post od Omega »

Tam, kako te nije sramota da još budeš i drzak prema nekome ko želi da pomogne?

Osim što si totalno nepismen, ne videh da si ti nekome nešto pomogao.

Ako bilo ko može nešto konstruktivnmo da kaže, treba ga podržati u tome.
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

nisam ni drzak a takodje nisam nepismen jednostavno lezim u krevetu pa mi je jako tesko bilo sta i da otkucam.mislim da sam vise pomogao ako sam reko da se ilizarov postavlja i kod nas i uputio na doktora nego sto je doticna pogresno ispravljala coveka koji ima problem.mislim da nisi dobro procitao ceo tekst.a takodje mi nije jasno da neko iz dosade odgovara na svaku temu na celom forumu.pozdravljam sve koji su strucni i koji zele da pomognu ljudima u nevolji ali mislim da niko nije strucan toliko da moze da odgovara na sve teme pogotovo ako nezna kako se zove nesto a diskutuje o tome.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

vidim, josh nekome je dosadno!
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

dobro je da si bar priznala da ti je dosadno.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Koliko znam, nisam sebe pominjala! :D

Ali bitno samo da si ti srecan i da se oporavljash!
tam
Stalni član
Stalni  član

Post od tam »

Da sam sretan i nisam bas posle 9 meseci u krevetu,ali hvala ti na zeljama za oporavak!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

duplo manje vremena sam i ja nepokretna pa ne pravim dramu oko toga!

hvala i tebi na lepim zeljama!
Odgovori