Elektroforeza novokaina

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
hipotenuza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 12:57 pm

Elektroforeza novokaina

Post od hipotenuza »

Od danas sam zbog upale tetive, ako sam dobro razumela (dijagnoza je morbus synovialis et tendinis, non specificatus), skocnog zgloba na terapiji - elektroforeza novokaina, bioptron lampa (5 dana) i fastum gel. Posto do sada nisam imala iskustva sa ovakvim vidovima terapije, zamolila bih nekog da mi objasni sta se desava u nasem telu tokom elektroforeze. Da li postoje neka nezeljena dejstva? Interakcije sa nekim lekovima, kontraindikacije? Ovih dana bi trebalo da uradim i analizu krvi, pa me interesuje moze li da utice na rezultate nekog od parametara. Mozda su pitanja malo glupava, al' ja imam i neke druge sitnije zdravstvene probleme, pa moram sve da proveravam. :) Doktorka me je pitala samo da li sam alergicna na anestetike.
Odgovori