donji deo leđa problem

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
amberamani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 1:16 pm

donji deo leđa problem

Post od amberamani »

Slika

Našla sam sliku koja tačno prikazuje moj problem, imam 30 godina, zadnjih 7 radim minimum 6 sati dnevno kompjuterom (trudim se da podelim tri pre podne - tri posle ali bar 2 puta nedeljno to bude i po 10-12 sati).
Uobičajeno skoro svaki dan peške pređem od 3 do 5km otprilike 20do30min za 3km i to mi je do sada mnogo pomagalo jer kada hodam ništa me ne boli.
Pre sam vežbala češće sada pokušavam da vežbanje opet ustalim, uglavnom su to joga i pilates. Kardio ne volim i izbegavam. Izuzev leti plivanje.
Imam jako udobnu fotelju (ktitorova i ima mnogo deblje sedište nego ove sadšnje što sam uzimala iz forme ideale gde me leđa i zadnjica zabole samo nakon dva sata, kada ova propadne nemam pojma gde ću naći tako udobnu) ali je kao i sve druge kancelarijske fotelje velika je za mene pa zadnji deo ispunjavam jastučićima da bih podržala leđa, ekran mi je u visini očiju, prvi sat, dva, još i sedim pravo ali ostalih 6 sati krenem da se spuštam pa uvek završim u polu ležećem-zavaljenom položaju (verovatno zbog tolikog sedenja nikad nisam mogla da zategnem donji deo abodmena kao što to uspem gornjim).
Da ne idem mnogo u off, dešavalo mi se i pre da me boli donji deo leđa najniži deo kičme na sredini ako preskočim šetnju ili radim 12 sati kada mi stigne posao. Mažem onda tigrovu mast i konjski balzam ali to deluje nekih 15min.
Ali zadnje dve nedelje sam imala da spremam odbranu i provela mnogo vremena za kompjuterom i javio se novi bol.
Sa desne i leve bočne strane kao na ovoj slici gore. Pre se povremeno javljao a ja sam mislila da je to bol od bubrega i nalivala se vodom jer imam pesak.
Kada se bol javio sa obe strane u isto vreme ukucala sam na netu back pain i dobila gomilu slika sa ljudim koji se drže rukom na istom mestu gde i ja, opisala bih to kao grčenje koje je baš jako i probadajuće traje po par sekundi pa prestane pa se posle minut opet javi i tako ceo dan.

Počela sam opet da vežbam sat svako jutro i da se trudim da ne porpuštam šetnju ali još uvek nije sasvim prošlo, nemam više toliko grčenja ali kada sednem i dalje me ta mesta bole, šta može da se još uradi da bi poboljšala stanje.
Da li treba da uvedem vežbe optrećenja da bi stvorila jake mišiće na leđima?(nešto kao što vežbaju ljudi koji imaju problem sa skolizom) Ili da idem na terapije sa strujom?nisam na njima nikad bila ali sam čula da pomažu.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: donji deo leđa problem

Post od terapeut »

Potrazite fizioterapeuta u vasem gradu koji se bavi McKenzie metodom

http://www.youtube.com/watch?v=6gfLQU_W ... re=related
http://www.barnesandnoble.com/w/treat-y ... 1101764194

Pozdrav
srles
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 28, 2011 11:37 am

Re: donji deo leđa problem

Post od srles »

Probajte Cai-Pan kremu za masažu na bazi japanske mente. Izvanredna stvar ja je koristim već nekih godinu dana kako za bolove u leđima, tako i za sve ostale bolove, ima zaista široku primenu što možete pogledati i na njihovom sajtu. Ja sam je kupio u apoteci ali na sajtu sam video da ima da se kupi i preko neta.

Probajte nećete se pokajati

Pozdrav
Odgovori