DOKTORE,ne znam tacno naziv ali je izuzetno bitno

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
marijana511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm

DOKTORE,ne znam tacno naziv ali je izuzetno bitno

Post od marijana511 »

Postovani
pisem vam u ime zene koja je sa sela i nema mnogo dodirnih tacaka sa internetom. Zamolila me je da ja potrazim nesto o ovoj bolesti ali nisam nista konkretno uspela da nadjem. Naime, njena cerka ima 18 godina, vec godinu dana se zali na bolove u nozi ali doktori u Kragujevcu su to pripisivali pubertetu. Ona je cerku odvela u Beograd (ne znam tacno na koju kliniku) i tamo joj je dijagnostikovana reuma. Ali posle godinu dana ju je ponovo odvela na pregled i doktorka joj je rekla: "Pobogu sta ste cekali pa ona ima koksatitis levo"!!! Ja se izvinjavam ako nisam tacno napisala naziv bolesti jer mi je zena pricala preko telefona u svakom slucaju tako nekako zvuci. Ona je nalaze odnela kod jos par doktora i svi su joj potvrdili dijagnozu. Ono sto bih ja vas zamolila je da mi kazete na kojim sajtovima mogu da se informisem o ovoj bolesti ili ko je po vasem misljenju najbolji specijalista za tako nesto u Srbiji sa kojim bi moja prijateljica mogla da se konsultuje.
Hvala vam unapred!!!!
marijana511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm

dodatak

Post od marijana511 »

jos jednom se izinjavam zbog toga sto nisam sigurna koji je tacan naziv bolesti. U svakom slucaju radi se o nekoj tecnosti koja nagriza ili kost ili vezivno tkivo kuka, neizleciva je i godinama se siri na drugi kuk, kasnije na kicmu itd... A zvuci nesto onako kao sto sam rekla.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Koksartritis je upala kuka. Ali kakva, to ne znam, jer nemam uvd u Vasu dokumentaciju. U svakom slucaju, lecenje kod fobrog reumatologa, fizijatra i ortopeda trebalo bi da bude uspesno.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Coxarthritis kod deteta od 18 godina??? Ozbiljna stvar, treba hitno da se javi ortopedu. Nazalost na kraju ce sve da se zavrsi implantacijom totalne proteze kuka, ali ce sa operacijom da se ceka dokle god je moguce, sigurno do neke 50-te godine zivota. Za vise o ovome trebala bi mi fotografija RTG snimka tog kuka.
Sve najbolje.
Odgovori