Diskus hernija

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Medved
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 8:32 pm

Diskus hernija

Post od Medved »

1.Gruba ekstruzija l5-s1 IV diskadorzolateralno levo, sa signifikantnom kompresiojom i deformacijom levog s11 radiksa-vodeći IV nivo i simptomatsko oštećenje.
2. Široka posteriorna protuzija l4-5 IV diska sa kompromitacaijomo duralne vreće umerenim suženjem spinalnog kanala.
3. Fokalna dorzomedijana protruzija l3-4 IV diska sa kompromitacijom duralne vreće i umerenim suženjem spinalnog kanala.
4. Primarno suženje koštanog kanala u l2-l5 segmentu.

Ovo mi je rezultat sa MR-e, lekari mi savetuju operaciju? Ima li sanse da se to resi terapijom?

Hvala unapred
cureav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 29, 2010 7:41 pm

Re: Diskus hernija

Post od cureav »

Ako LEKARI savetuju operaciju, mislim da bi stvarno trebao razmisliti o tome, a ne čekati na neki savet ovde. Opasno je lečiti sam sebe preko interneta. Ne završavaju oni fakultete bzvz 5 godina + specijalizacije. Druga stvar je ako im ne veruješ... neko nazove Milana Tarota pa se leči :)

Koliko ti je godina? Da li ti je ograničena pokretljivost? Da li ti je Lazarevićev znak pozitivan? Ima li trnjenja ili bolova duž zadnje strane natkolenice?
Odgovori