Diskopatija - isijas?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
marjan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 25, 2006 11:02 pm

Diskopatija - isijas?

Post od marjan »

Skoro godinu dana osecao sam trnjenje desne noge, a pre mesec dana imao sam jake bolove u donjem delu kicme (krsta) i desnom kuku. Snimao sam kicmu na rengenu i dijagnoza je bila diskopatija l5-s1. Posle uzimanja diklofena i masaza bol se je povukla na kratko a onda se javila mnogo jace i pored kuka proteze se niz citave noge tako da jedva mogu da hodam. Takodje pri hodanju moram da se iskrivim u desnu stranu a mogu da predjem do dvadesetak koraka pamoram da stanem jer je bol u nozi neizdrziv. Neurolog je rekao da je to isijas i dao mi inekcije (Lemod-Depo, OHB12, na 3 dana i Movalis svaki dan (5kom.). POslee inekcija ne osecam nikakvo poboljsanje. Koja terapija moze najbrze da me vrati u radnu sposobnost, da li smem da idem kod ljudi koji "namestaju" kicmu, da li banje pomazu . . . Sta da radim. Hvala na svakoj informaciji.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

"Namestace" ne bih savetovao. Treba da se javite neurohirurgu ili ortopedu gde ce se na osnovu nalaza, snimaka i eventualnih dodatih ispitivanja odluciti o cemu se tacno radi i kakvo je lecenje najbolje.
acomegas
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Dec 10, 2007 1:36 pm

Post od acomegas »

Moja prijateljica je imala malu diskus herniju i kada je otisla nekom coveku sto kao namesta kicmu taj joj je sjurio skoro ceo disk u spinalni kanal tako da je morala hitno na operaciju.
Sada posle operacije je ista kao pre.
Odgovori