Discus hernia L3 - L4 - Sy lumbale accuta?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Diskus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 2:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Discus hernia L3 - L4 - Sy lumbale accuta?

Post od Diskus »

Imam 52 godine ipostavljena mi je dijagnoza Lumboischialgia lat.sin.M54
Discus hernia L3 - L4 susp. M51
Leasio n.femoris lat.sin.susp.

Pocelo je jakim bolom sa prednje strane leve noge, u predelu butina i spustio se bol u koleno. Nakon ublazene klinicke slike, posle inekcija i tronedeljnog mirovanja ostalo je trnjenje u predelu kolena.
Molio bih ako je neko imao takvu dijagnozu da mi da neki savet i kakva je moja prognoza za ubuduce, cemu mogu da se nadam i kako da se ponasam.
Hvala
Sy lumbale accuta
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Bez magnetne rezonance ili CT-a kicmenog stuba, necete znati kako je velika ( i da li uopste postoji 0 diskus hernija. Ako je postojeca, prognoza se uglavnom krece u dva pravca: povremeni bolovi, napadi tegoba bez vecih komplikacija, uz postedu od dizanja tereta, doskoka i drugih stres pokreta, dok se u dobi od 60 godina ili priblizno ne okosta cela regija i ne prestane 'setanje' diskusa - cime nestaju i bolovi; druga alternativa - hernijacija diskusa koja vrsi tako jaku kompresiju na kicmenu mozdinu da je potrebna neurohirurska intervencija. Statistika govori da je druga prognoza mnogo redja.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori