dete hoda na peti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Maxima
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 10:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dete hoda na peti

Post od Maxima »

Dete od 20 meseci je pre tri nedelje pochelo neobichno da hoda (oslanjao se na petu na desnoj nozi) pa smo mu promenili obucu. Hodao je u novoj obuci sasvim normalno medjutim vec par dana ponovo hoda kao pre tri nedelje - oslanja se na petu ali ovog puta na levoj nozi sa desnom hoda normalno. Vodili smo ga kod pedijatra gde je tokom pregleda hodao sasvim normalno a i na nogicama nema nikakve vidljive promene (otekline, crvenilo i sl.). Dete je inace sasvim bilo zdravo do sad. Na pitanje da li ga boli noga odgovara sa "ne"...
Molim za mishljenje ortopeda. Hvala!
Ovde sam samo kad je frka....
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Nadam se da ce vam neki ortoped uskoro dati svoje misljenje do tada proverite da li dete mozda imitira nekog iz svoje okoline.Pozz
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Moguce da su u pitanju skraceni mishici prednjeg dela podkolenice ali vrlo verovatno da hoda tako zbog neke svoje ideje!
Bash kao shto je koleginicca rekla, ili imitira nekoga iz okoline ili nekoga od crtanih likova...

Mislim da ce se se vremenom samo od sebe srediti!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
tam
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 10:24 pm

Post od tam »

nisam ortoped ali mislim da je terapeut skroz u pravu sto se tice imitiranja.ja hodam na stakama vec duze vreme a imam dete koje ima isto 20 meseci,pre dva meseca je pocela da uvrce nogicu isto kao ja.mislili smo da je neki problem i sto smo se vise trudili da nehoda tako ona je sve vise tako hodala.cim smo prestali da obracamo paznju i da je opominjemo ona je pocela normalno da hoda.nadam se da samo imitira nekog kao i moja cerkica.
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

Hvala puno svima. U svom okruzenju nema nikoga ko neobichno hoda. Ali primetila sam kad se zaigra hoda sasvim normalno i bos hoda normalno. Madjutim, kada krene u susret meni ili suprugu on hoda na peti... Hm... :lol:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

mozda samo zeli da privuche vashu paznju! :D

shto vidim i uspeva :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Maxima
Stalni član
Stalni  član

Post od Maxima »

hm hm hm...definitivno... :lol:
Hvala josh jednom!
Odgovori