Cukljevi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Cukljevi

Post od kjarax »

godinama imam problem sa cukljem na desnoj nozi.Sad je vec potpuno iskocio i probija obucu.Mazala sam raznim melemima i koritila separator, naravno i danas ga koristim, i ne boli me, ali sad je problem druge vrste.Vec mesec dana me boli deo na tabaniu izmedju palca i prsta do njega, onaj izboceni deo i narocito kad stanem bosa na pod.Jedan dr-fizujatar mi je rekao da to ima veze sa cuklljem, ali nisam sigurna.Ja sam odavno htela da operisem ali su me mnogi sprecavali..Ne znam zasto me sad boli taj deo, sta je u pitanju
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Cukljevi

Post od tamaraft »

Bol jeste posledica pomeranja kosti u spoljashnju stranu!

Vezbe, kupke, masaza, separator za obucu, separator dok spavate, regulacija telesne mase, dobra obuca, kvalitetan djon ili kupite orto ulozak, i obuca mora da vam bude dovoljn oshiroka da ne smeta kostima palca koej menjaju svoj polozaj i vodite rachuna da kada hodate hodate malo vise spoljnom stranom tabana, da se vishe oslanjate na spoljni deo tabana a ne na sam palac i kosti nozja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
kjarax
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 11:25 pm

Post od kjarax »

hvala...ali mom problemu nikad kraja...sad to vise ne boli, ali je taj deo natecen i kao da su i ova dva prsta, palac i do njega prst crvenkasti i blago nateceni.To je ocigledno u poredjenju sa drugom nogom...ne znam sta da radim, pregled cu morati da cekam jos 15 dana (tako zakazuju), pa ko prezivi
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Evo par vezbi koje mozete da radite svakodnevno!

http://www.youtube.com/watch?v=aZ6YL6Xw9t4

I naviknite se da hodate ovako http://www.youtube.com/watch?v=V-hT6-8m ... re=related
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lyche
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 8:12 pm

Post od lyche »

Imam 31 godinu i pocela sam da ne osecam deo spolje strane palca ka kosti gde izlazi cukalj. Imam osecaj trnjenja kao kad vam utrne noga, pa se pitam da li je to jedan od pocetnih stadijuma stvaranja cuklja? Moja mama ima cukljeve tako da pretpostavljam da imam geneticku predispozociju.
Odgovori