Inace imam 25 godina, isao sam u teretanu od 18 godine, i pre godinu i po kad sam radio vezbu "veslanje" s ne bas velikom tezinom osetio sam bol u donjem delu ledja. Nastavio sam s treninzima ali lakse tezine i izbegavao sam sve sto opterecuje taj deo ledja. Ono sto mi je cudno je to da ne osecam bol kad se savijam kao kod svakoga koga sam pitao, i sto je najgore ne znam da odredim tacno koji deo, koji prsljen me boli ili sta vec ima dole... Znam samo da me boli donji deo a bol mi se manifestuje na sledeci nacin: savijem se bez problema ali kad pocnem da se ispravljam tj. da se vracam u prvobitni polozaj zaboli me. Tu mi je isto cudno sto ako pocnem da se ispravljam sa i dalje savijenim lumbalnim delom onda nece da zaboli, ali ako se ispravljam sa, takoreci, natrcenom zadnjicom (kao kad se radi vezba "mrtvo dizanje") tj. ispravljenim lumbalnim delom onda boli. Ili kad hocu da se nagnem s ispravljenim lumbalnim delom da dohvatim nesto sa stola zaboli me, ili ako se njisem levo desno malo brze zaboli me...
Nije mi jasno ni to da most mogu da uradim a ne boli me nista. Ali kad stojim i zelim da ispravim donji deo ledja, tj, karlicu da izvijem, da se protegnem u tom delu, isto me zaboli. E sad opet mi nije jasno zasto ima dana kad me ne boli kad ispravljam taj lumbalni deo, doduse u ostalim pokretima sto sam naveo uvek ce me zaboleti. Ali ako radim onu vezbu "macka-kamila" kako je vec zovu ameri "cat-camel", gde se isto izvija i savija donji deo (tj. citava kicma) dok se kleci na rukama i kolenima, tad nece da me zaboli kad izvijam donji deo ledja. Tu mi je jasno da nesto ima veze to kad stojim telo optereti donji deo i nesto boli u odredjenim pokretima. Kad su neki nagli pokreti gde se kicma cesto uvrce kao recimo udaranje u vrecu ili kosarka tad me zaboli. Cak cesto osetim u malo levu stranu od donjeg dela kicme da me zaboli ponekad. Snimio sam taj deo ledja, dao fizijatru i kaze sve je u redu, nije diskus hernia i slicno (ali ne secam se ni sta mi je rekla da je, bio sam sav zbunjen u iskecivanju najgoreg a na onoj listi nalaza nije nista napisala tj. svoje strucno misljenje)... jedino me je pitala jesam li padao kad na kicmu ili ledja, ne secam se tacno sta, ali nisam. E sad, ne znam da li ima veze to sto kad sam imao 5 ili 6 godina udario me je kamion, laksi onaj od tri tone

Ledja sam uvek vezbao i trbusnjake, tako da mi je to sigurno jako. Kazem to jer vecina pokreta koji su mi bolni ako ih radim stegnutih trbusnjaka i donjim delom ledja onda skoro i da ne bole. Cak sam posumnjao da mi se mozda zbog previse rada donjeg dela ledja i donjih trbusnjaka nije karlica nategla unapred, jer sam citao da ima i tog jada

Zanima me jel imao neko slican problem i da li iko zna sta da radim, kako se ovo zove ovaj problem... ovde su doktori katastrofa, ali ima izuzetaka svaka im cast.
Pozdrav