Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.
Ne znam da li je ovo pismo za ortopediju ali cini mi se da ako ovako nastavim bas tamo cu i zavrsiti
Naime, ja se jako cesto povredjuje, sapletem se, padnem, udarim ili sta god. Vrlo mi lako izlaze modrice i ponekad tesko prolaze. Trenutno na ruci ispod ramena imam ooooooooogromnu modricu svih boja od poslednje povrede i isto tako oooooogromnu modricu na kolenu koje je malo i oteklo.
Zanima me koliko su opasne ove povrede, koliko su opasne tako ceste i tako velike modrice? Sta uopste modrice predstavljaju? Postoji li nacin da se ublaze?
Napominejm da meni jako lako i inace izlaze modrice, dovoljno je da me neko malo jace stegne i eto modrice.
Modrice nisu u mom domenu izucavanja,ali ravnoteza jeste.
Pa prema tome prvo se pozabavite uzrocima kako vi kazete trapavosti,a onda pokusajte da ih oklonite.
Vezba ravnoteze i koordinacije moze vam pokazati svaki fizioterapeut,Pozdarv...
Dragi doktore,
Sto se uzroka tice meni se ipak cini da je stvar vise za podrucje oftalmologije. Onu jednu sahtu da sam videla na vreme ne bi bilo potrebe za ravnoteznim balansiranjem, da sam taj tepih videla sklupcan pred nogama lako bih ja nasla ravnotezu. Kad malo razmislim, ovo je problem nepaznje vise nego motorike. U svakom slucaju, hvala na odgovoru.
Pa milichice stvari su za ispitivanje. Da li su ti padovi samo posledica nespretnosti i trapavosti ili tu ima jos nesto? Ne bi bilo loshe neko oftalmolosko ili neurolosko ispitivanje, ali za pocetak da se posvetimo tim modricama. Obavezno uraditi jednu kompletnu laboratoriju, pre svega SE, KKS, hepatogram. To lako izlazenje modrica uvek treba da uplasi zbog moguceg oboljenja krvi, leukemije i sl.
Ne bih da plasim nikoga, ali dok se ne iskljuchi najgore, na to treba sumnjati.