Bolovo u skocnom zglobu nakon preloma

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
aleksa994
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 24, 2012 10:48 am

Bolovo u skocnom zglobu nakon preloma

Post od aleksa994 »

Pre 47 dana polomio sam fibulu na desnoj nozi , bio je spiralan prelom nekoliko cm iznad skocnog zgloba. Pre gips sam skinuo nakon 4 nedelje, i vec 2 ipo nedelje idem na fizikalnu elektricnu, i terapiju ledom.
Dosta sam vezbao i pocetkom prosle nedelje vec sam manje distance prelazio bez pomagala. Bol nije bio veliki, pa sam ga ignorisao. Takodje mogao sam da stojim na toj nozi. U sredu sam hodao vise nego obicno oko 2 km sa blagim pomaganjem staka,i sad imam bol u skocnom zglou. Boli kad pokusam da se jace oslonim na nju. Mesto bola je sa desne stane skocnog zgloba, ali deluje mi da dolazi sa sa mozda dubine 1 cm. Posto idem u skolu ,kad hodam nekih 200 -300 m sa stakam taj bol prestaje ko da se noga navikne. Ali zato kad dodjem u skolu i sedim 45 min na casu, ponovo mi je tesko da se oslonim.
Moj doktor kaze da je najverovatnije povreda ligamenata zato sto je bio spiralan prelom, ali ako je povreda nastala sa prelomom zasto me pre nije bolelo.
Kome da se obratim? i da li se na rtg snimku vide povrede ligamenata?
Hvala na vremenu
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Bolovo u skocnom zglobu nakon preloma

Post od terapeut »

Povrede mekih tkiva(ligamenata)se ne vide na rtg,vec na Ultra zvuku mekih tkiva.Bol koji se javlja posle mirovanja,a gubi u hodu govori u prilog nakupljanju tecnosti u toj regiji i oticanju unutrasnjih struktura.
S obzirom da je sve jos uvek sveze,NEMOJTE nigde ici bez staka jer su one najbolji vid rasterecenja.rebace vam jos vremena da se meka tkiva oko preloma oporave pa zato praktikujte led 3-4 puta dnevno,podizite nogu da bi se odmorila i vezbajte samo do granice bola!
Odgovori