Bolovi u zgobovima

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
neko tamo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 9:15 pm

Bolovi u zgobovima

Post od neko tamo »

Od decembra prošle godine počeli su moji problemi sa zglobovima ruku. U početku izrazita osetljivost na hladnoću (laktovi zatim i ramena), a kasnije i bolovi. Počelo je od desnog lakta a sada imam problem sa laktovima ramenima, a povremeno se javlja i probadajući bol u skočnom zglobu i zglobu šake. I sad, dovoljno je da temperatura padne ispod 10 stepeni pa da imam jak osećaj hladnoće u zglobovima, kao da je mnogo mnogo hladnije. Laktovi bole i pri mehaničkom naprezanju. Ne znam šta bi moglo da bude i uopšte mi se sve to ne dopada. Otprilike u isto vreme su se javili problemi i sa sinusima, a i par jačih prehlada, koje inače imam vrlo retko.

Ima li neko ideju šta je, ili je imao sličnih iskustava? Nemojte mi samo reći da idem kod doktora, pošto je to trenutno nemoguće zbog neregulisanog zdravstvenog osiguranja.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Na zalost, sem idenja kod doktora nema nacina da se problem resi. Po opisu sve lici na jednu boljku koja pripada domenu reumatologa, ali je njeno lecenje dosta "pipavo" i ne treba ga sprovoditi napamet.

Sto se tice neregulisanog zdravstvenog osiguranja, i nezaposleni imaju pravo na osiguranje pod uslovom da se prijave na Trziste rada (ili kako se vec sada zove). U najlosijoj varijanti pregled u drzavnoj ustanovi moze da se plati ako neko nema uput ili knjizicu, a cene su znatno povoljnije nego kod privatnika
neko tamo
Novi član
Novi član

Post od neko tamo »

Znam ja to sve, ali priča je malo komplikovana, problem je što čekam da poslodavac završi papirologiju a to se oteglo isuviše dugo. I ovo drugo rešenje nije rešenje :wink: Nisam siguran koliko bi to "jeftinije" bilo podnošljivo, posle par specijalističkih pregleda uz sve analize i snimke i sve što već ide. Moraću da čekam i dalje.

U svakom slučaju, hvala na odgovoru.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ne bih da te plasim,ali i ovo je jedna ideja.... mogao bi da uradis analizu krvi na hepatitis B i C. To mozes u svakoj privatnoj laboratoriji. Cesto se desava da pacijenti imaju sve opisane simptome (potpuno iste i sa zglobovima i sa prehladom!!) a da veze nema sa reumatizmom, vec sa hepatitisom.

Nadam se da to nije slucaj kod tebe, ali ne bi bilo lose da to eliminises kao uzrok bolova u zglobovima i prehlade.

Pozdrav
neko tamo
Novi član
Novi član

Post od neko tamo »

Bilo bi najbolje da odradim kompletnu analizu krvi i još ponešto, ali od toga izgleda nema nista. Bio sam kod doktora danas, bolje da nisam. Nista konkretno, samo su mi prepisali ibuprofen. Moracu da zapucam na Banjicu ili VMA, nema mi druge. Ako znate nekoga da mi preporucite bio bih vam veoma zahvalan.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ma ti bez lekara uradi analize na hepatitis B i C, to ti je za pocetak najvaznije da eliminises. Ne znam nikoga da ti preporucim, al znam da ti kazem da dosta lekara te simptome ne povezuju sa hepatitisom!@!!! :wink:
djolek
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 9:16 pm

Post od djolek »

Pozdrav!
u 23 su mi konstatovali, sasvim slucajno na obicnom pregledu kod neurologa zbog bolova glave, krivu kicmu, usled cega je nastalo i spustanje stopala. Moj problem nastaje od tad, sad imam 30 god. prvo su poceli bolovi u stopalima, zatim uz listove do kolena, cak povremeno i u kukovima, u u rukama, tj. laktovima. Isla sam kod ortopeda i jedini odgovor koji sam uvek dobijala je da ne smem da se gojim, da radim vezbe i nosim stalno ortopetske uloske...E sad moguce da moj problem postaje veci jer sam se ugojila, ali ne zato sto sam ja to htela :(, mada to i nije neka ogromna razlika u kilazi, ipak, ja tacno osecam svaki dobijeni kilogram, dobijam uzasne bolove, i to mi tako stvara nervozu da bih mogla da ujedam.Ipak moram da priznam da ne pucam bas ni od fizicke aktivnosti :oops: Da li neko ima mozda slicnih problema? Da li je to mozda reuma, diskus hernija ili ko zna sta vec u pitanju? NACI
Odgovori