Bolovi i ukocenost u kicmi posle sestocasovnog hodanja

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Jevdokija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 19, 2008 3:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bolovi i ukocenost u kicmi posle sestocasovnog hodanja

Post od Jevdokija »

Pre 6 dana bila sam kod oftalmologa i ustanovljana mi je promena dioptrije. Odlucila sam da promenim i okvire za nocare. U cetvrtak, a danas je utorak sam izasla iz kuce u 10 sati, a vratila se u 16. Obula sam patike, koje su ravne, ali u njih sam stavila kozni ulozak "pedig", ustvari poluulozak koji ubuhvata 1/3 stopala pocev od pete.
Nakon 6 sati neprestanog hoda jedva sam stajala na nogama, a kicma me bolela, popila sam brufen, misleci da ce sve proci, ali kicma me i danas boli, donji deo, boli me na pritisak, kada napravim nagao pokret.
Bolovi nisu jaki, ali su konstantni prilikom kratanja, cak i duzeg stajanja u mestu ( npr. pranja sudja).
Da li treba da se obratim doktoru ili da jos cekam, ne bi li sve proslo samo od sebe ?
Koji pregleda treba da obavim i za koju ustanovu da trazim uput ?
I ranije sam znala da se ukocim, ali su kocenje i bol prestajali nakon nekog vremena, sad sam se zabrinula :( .
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ulozak uvek malo menja oblik stopala i nacine opterecenja pri hodu i stajanju. Zato je uvek pozeljno reci pacijentima da se postepeno privikavaju na nosenje ulozaka (postepeno produzavanje nosenja). Ako ste tada prvi put stavili uloske u patike, pa hodali sa njima 6 sati, najverovatnije je to uzrok bolova.
Jevdokija
Novi član
Novi član

Post od Jevdokija »

Hvala na odgovoru, ali pretpostavka nije tacna. Te uloske imam najmanje 2 godine, obicno ih stavljam u cipele, patike, a relativno su tanki, pa staju u svake.
Niste mi preporucili nikakav dijagnosticki postupak ili terapiju ?
Da li to znaci da ce sve proci samo od sebe, ukocenost je veca ujutro, kao i bolovi, a onda popusta tokom dana.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Ako ulosci nisu uzrok, naredna mogucnost po verovatnoci je da su tegobe uzrokovane problemima u slabinskom delu kicme. Bilo bi dobro da se javite ortopedu na pregled.
Jevdokija
Novi član
Novi član

Post od Jevdokija »

Hvala doktore :D .
Bas sam dosla na forum da Vam napisem da mi je jutros bolje, nema ukocenosti, a i bolovi su manji.
Ono sto i dalje zabrinjava je da je stanje u kome sam se nalazila trajalo citavu sedmicu, tako da cu imati u vidu Vas savet.
Pozdrav :wink:
Odgovori