Bolovi u ruci.
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 20, 2008 11:22 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bolovi u ruci.
Imam vise od godinu dana povremene bolove u "torakalnoj" kicmi, koji se pojacavaju recimo pri voznji bicikla.Bolovi su vise u vidu peckanja sa leve strane kicmenog stuba a ponekad osecam bol i sa prednje strane.Pored ovog imam povremeno bolove u levoj ruci, osecaj slabosti, cudan osecaj u zglobu sake, bol u ramenu i bol u grudnom misicu takodje sa leve strane.Pre nekih dve nedelje sam bio privatno kod jedne fizioterapeutkinje na masazu, koja mi je rekla da imam neke cvorice u misicima i da to treba da se razbije masazom.Kada sam joj pokazao gde me boli, ona mi je rekla da je to 3 ili 4 torakalni prsljen.Moje pitanje je da li sve ovo ima veze?Odnosno da li je bol u ovom delu kicme povezan sa bolom u ruci?Unapred hvala!Pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Re: Bolovi u ruci.
Bolovi u ruci su verovatno poreklom od cervikalne kichme.
Masaza ce pomoci mishicima kichme, opustice se i 'razbiti' fibromiogeliti terapeutskom masazom, i bice vam bolje ali ne bi bilo loshe da vam terapeut kod kog idete pokaze i vezbe za jachanje ledjnih mishica koji su vam slabi i vezbe za cervikalni deo kichme.
I obavezno se dobro zagrejte pre voznje bajsa ili bilo koje druge aktivnosti koja ce zahtevati duzi i naporan rad ekstenzora ledja.
Masaza ce pomoci mishicima kichme, opustice se i 'razbiti' fibromiogeliti terapeutskom masazom, i bice vam bolje ali ne bi bilo loshe da vam terapeut kod kog idete pokaze i vezbe za jachanje ledjnih mishica koji su vam slabi i vezbe za cervikalni deo kichme.
I obavezno se dobro zagrejte pre voznje bajsa ili bilo koje druge aktivnosti koja ce zahtevati duzi i naporan rad ekstenzora ledja.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Hvala na brzom odgovoru.Vezbe radim redovno vec vise od godinu dana.Takodje sam radio mr vratne kicme i sve je ok, osim ispravljene vratne lardoze(valjda sam dobro napisao).Imate li mozda neku ideju o tim bolovima koje imam?Pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
ispravljena vratna lordoza upravo zna da daje takve tegobe.
nastavite sa vezbama a ako nema poboljshanja promenite terapeuta i program vezbi.
nastavite sa vezbama a ako nema poboljshanja promenite terapeuta i program vezbi.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
Možete li vi da mi predložite neke vežbe?Unapred zahvalan!Pozdrav!
- tamaraft
- Stalni član
takve vezbe se usmeno i preko interneta ne prepisuju pacijentima!
-
- Novi član
Slazem se, ali ja zivim u malom gradu gde fizio terapeuti nisu bas upoznati sa vezbama koje se ticu kicme.Ovo pisem zato sto kada sam u Beogradu na jednoj klinici gde sam radio mr, pokazao koje vezbe sam dobio da radim, oni su mi rekli da je to potpuno pogresno.Pozdrav!