bolovi u ruci i ramenu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
jelena79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 7:41 am

bolovi u ruci i ramenu

Post od jelena79 »

Zdravo svima,
vec skoro godinu dana imam neke cudne bolove u ruci, kao blago utrunuce i bolove u predelu plecke i oko dojke. Tesko mi je nekada da lociram bol jer nije ostar ali je jako zamoran. Katkad kao da osecam neki cudan bol i kad udahnem, ali to je samo ponekad. Pregledala sam dojku, i kosti, i sve je ok. Misice nisam jos.Da naglasim da je u pitanju desna strana. MAlo mi je desno rame spustenije od levog ,i desnom rukom uopste ne mogu da dohvatim na ledjima koliko levom. Ako nesto znaci komjuter koristim svakodnevno po oko dva-tri sata.
Veliki pozdrav iz Australije... :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Obratite se fizijatru, ali najverovatnije je u pitanju slabost mishica elevatora ramena, tj mishica koji rameni pojas i rame podizu gore pa ste dozvolili da tezina ruke preuzme glavnu ulogu i da vas gravitacija vuche na dole i tako vrshi oshtecenje nerva...koje daje upravo takve simptome trnjenja i mravinjanja u ruci i ramenu shto se prenosi i oko dojke...

vidite i sami gde je plexux nerava za rame i ruku...

http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Gray808.png

Dobicete vezbe za jachanje ramenog pojasa i sve ce biti ok!

Do tad kad sedite za kompjuterom to rame koje je spushtenije isprvite u istu ravan kao ovo drugo rame, sedite pravo i pravilno sa zategnutim trbushnim mishicima i ramenima odignutim i lopaticama ispravljenim, pa ako se javi bol i zamor posle nekoliko minuta samo cemo dokazatti da je u pitanju slabost mishica a to cete reshiti vezbanjem!

Verujem da ce vam preporuchiti i plivanje shto bi bilo najbolje, nadam se da imate uslova da idete negde na plivanje...

Pozdrav!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Obzirom da ste u Australiji potrazite nekog fizioterapeuta koji se bavi Mulligan concept-om mobilizacije zglobova(NAG's and SNAG's) pa se konsultujte sa njim o mogucem tretmanu vasih simptoma.

(MIslim da u Australiji nema fizijatara u klasicnom smislu kao kod nas.Tamo fizioterapeuti imaju fakultetsku diplomu i imaju pravo da prime pacijenta bez konsultacije sa lekarom,a ako treba konsultuju se dirktno sa ortopedom ili neurologom.Pozzz)
jelena79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 7:41 am

bolovi u ruci i ramenu

Post od jelena79 »

puno hvala za savete, mnogo mi znace!!! :P
Odgovori