Bolovi u ramenu, kakve vezbe raditi?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
suncokret87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 8:47 pm

Bolovi u ramenu, kakve vezbe raditi?

Post od suncokret87 »

Pitanje je vezano za moju mamu, koja vec nekoliko meseci ima bolove u levom ramenu. Sve je pocelo tako sto je podigla ruku da nesto dohvati, preseklo je i zabolelo. Isla je kod lekara, rekli joj da malo postedi ruku i to je to. Preslo u hronicni bol uz vidljiv otok oko lopatice ka kicmi i uz dosta ogranicene pokrete. Kada je taj bol ponovo postao jak, opet je otisla kod lekara koji je ovoga puta bio zapanjen stanjem i pitao da li je imala saobracajnu nesrecu kad je toliko ukocena. Radila je neke vezbe sa oklagijom (koje su joj bile izuzetno bolne) i isla na elektroterapije, nista joj nije pomoglo, osim injekcija koje su joj ublazile taj akutni bol. Na snimku je sve u redu, svi nalazi i reuma faktori u redu. Onda su joj stopirali vezbe, pa ih opet vratili.

Moje pitanje je da li se savetuju vezbe u ovakvim slucajevima, posto mi pretpostavljamo da se radi o upali mekog tkiva? I kakve bi to vezbe trebale da budu? Mozda plivanje? Inace, mama ima 49god, dobrog je zdravlja, normalne telesne tezine i radi u apoteci, ali moram reci da joj je pozicija takva da je veliki deo dana na telefonu (vec godinama) i da ga je do sada drzala u levoj ruci, a sad je presla na desnu. Nikada ranije nije imala nikakve povrede.

Hvala vam unapred na savetima i odgovorima :)
nata82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 14, 2012 7:22 pm

Re: Bolovi u ramenu, kakve vezbe raditi?

Post od nata82 »

meni se bol u ramenu pojavio prije neka 3 mjeseca iz čista mira,ujutro kad sam ustala bolilo me rame i mislila sam da sam nezgodno spavala,ali ta bol ne prolazi nikako čak ni uz tablete protiv bolova...u medjuvremenu sam bila prehladjena i pila sam Klavocin (klavax) antibiotike i dok sam njih pila bol je nestala,čim sam prestala bol se vratila...zna li neko sta bi to moglo biti,stvarno sam zbunjena :o
Odgovori