Pitanje je vezano za moju mamu, koja vec nekoliko meseci ima bolove u levom ramenu. Sve je pocelo tako sto je podigla ruku da nesto dohvati, preseklo je i zabolelo. Isla je kod lekara, rekli joj da malo postedi ruku i to je to. Preslo u hronicni bol uz vidljiv otok oko lopatice ka kicmi i uz dosta ogranicene pokrete. Kada je taj bol ponovo postao jak, opet je otisla kod lekara koji je ovoga puta bio zapanjen stanjem i pitao da li je imala saobracajnu nesrecu kad je toliko ukocena. Radila je neke vezbe sa oklagijom (koje su joj bile izuzetno bolne) i isla na elektroterapije, nista joj nije pomoglo, osim injekcija koje su joj ublazile taj akutni bol. Na snimku je sve u redu, svi nalazi i reuma faktori u redu. Onda su joj stopirali vezbe, pa ih opet vratili.
Moje pitanje je da li se savetuju vezbe u ovakvim slucajevima, posto mi pretpostavljamo da se radi o upali mekog tkiva? I kakve bi to vezbe trebale da budu? Mozda plivanje? Inace, mama ima 49god, dobrog je zdravlja, normalne telesne tezine i radi u apoteci, ali moram reci da joj je pozicija takva da je veliki deo dana na telefonu (vec godinama) i da ga je do sada drzala u levoj ruci, a sad je presla na desnu. Nikada ranije nije imala nikakve povrede.
Hvala vam unapred na savetima i odgovorima