Bolovi u kicmi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
cvetakzanovetak
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Avg 03, 2006 2:51 pm

Bolovi u kicmi

Post od cvetakzanovetak »

Pre par godina sam imala bolove u donjem delu kicme koji su trajali par meseci. Isla sam kod ortopeda na terapije (zaboravila sam kako se zovu te terapije sa strujom). Lekove nisam pila. Na snimku je lekarka videla da imam krivu kicmu. Kasnije sam imala bolove u kicmi u predelu vrata. Da li se nekim terapijama, odnosno vezbama mogu eliminisati buduce smetnje?

Hvala na odgovorima!

Cvetak zanovetak
kozurikmiroslav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kozurikmiroslav »

Oprostite na pitanju ali koliko godina imate?
Problemi u lumbalnom delu kicme cesti su poslednjih godina i izmedju ostalog jedan od vecih krivaca je nacin zivota.Kada vam se ovaj problem vec javio red je i da se ozbiljno pozabavite njime jer ce vam i dalje zadavati poteskoce!
Znaci,sve aktivnosti gde ste pognuti,savijeni u donjem delu ledja,morate prilagoditi sebi kad se obuvate sedite pa podignite stopalo jedne na koleno druge noge pa se obujte,kad peglate peglajte sedecki,brisete patos brisite dzogerom,sedite pravilno,dizite teret iz kolena...znaci sta god radili ledja ravno sa zategnutim misicima!Radite vezbe za trbusnu muskulaturu ali pravilno,na patosu sa peskiricem ispod donjeg dela ledje i samo toliko da odignete lopatice od podloge.Radite vezbice istezanja i vezbe snage sa sto manjim opterecenjem svaki dan,najbolje izjutra!
Obratite paznju na posturu...ispravite ledja,isturite grudi napred,povucite ramena unazad,podignite bradu...tako se sedi i stoji pravilno!
I najvaznije...uzivajte malo u zivotu...
Odgovori