Bolovi u donjem delu ledja i zadnjici

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Vladimir_T
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 11:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Bolovi u donjem delu ledja i zadnjici

Post od Vladimir_T »

Pozdrav svima. Zeleo bih da cujem sto vise misljenja u vezi mog problema. Unapred zahvalan.
Poslednjih dana decembra 2006 godine, u predelu repa i zadnjice sam poceo da osecam tegobe prilikom sedenja. Upala gluteusa, kao i misica koji idu uz kicmeni stub - do polovine ledja. Dakle, upala identicna onoj koja se javlja posle prvog odlaska u teretanu uz ibol koji se javljao na svako izvijanje i istezanje u tom predelu ledja. Moram da dodam da sam dva meseca pre toga isao na treninge jedne borilacke vestine i da sam asistirao "majstoru" prilikom pokazivanja tehnika. Bilo je dosta padova - direktno na zadnjicu. Srecom, video sam koliki je mastor pa sam odustao od treniranja i spasao se, nazalost, posledice su ostale.
Osecaj upale misica je konstantno prisutan... Istina, ne uvek istim intenzitetom, ali uvek u istom predelu(misici koji idu uz kicmu), s tim sto se ponekad javlja i u predelu izmedju lopatica. Prvi pregled je bio u Studentskoj klinici, u Krunskoj ulici u Beogradu, gde me je lekar poslao na fizikalnu terapiju. U pitanju su vezbe istezanja u lezecem polozaju... Vezbe su samo smanjile intenzitet upale. Sledeci pregled je bio u maju prosle godine, u Arandjelovcu... Tu je lekar bio mnogo mastovitiji i bez ikakvog pregleda mi rekao da mazem Fastum gel. :-? Bez komentara.
Bolovi su poslednjih nekoliko meseci redji i manjeg intenziteta.
ALI, pre dva dana sam doziveo veliku neprijatnost. Prosto, sagnuo sam se da dohvatim carapu i u tom trenutku se javio jak bol(da se narodski izrazim, sevnulo je) u predelu repa. Sada imam veoma neprijatan osecaj grca samo u desnom gluteusu. Koristim Fastum gel.
Sta ciniti?
Carpe diem!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Odlazak kod ortopeda, RG snimak LS kicme i karlice sa oba kuka. Potom odlazak fizijatru, i redovne vezbe pod kontrolom fizioterapeuta.
Sve najbolje.
Vladimir_T
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 11:46 am
Kontakt:

Post od Vladimir_T »

Hvala.
Carpe diem!
Odgovori