Moji problemi su poceli prosle godine negde u martu.
Naime, porodila sam se u februaru prosle godine a posle mesec i po dana pocelo je da me boli koleno u zglobu najpre levo, pa posle nekoliko dana desno, pa opet zglobovi u stopalu jednom pa drugom, zglobovi sake pa lakat pa rame pa kuk pa vrat cak i vilicni zglob i tako prosetao se meni bol kroz sve moguce zglobove u telu. Isla sam najpre kod lekara opste prakse radila krvnu sliku sve je bilo ok,RF - 150.
Negde u novembru prosle godine bila sam kod reumatologa izlozila mu problem uradila krvnu sliku celu biohemijsku analizu ,reumatoidni faktor i jos neki ne mogu da se setim i svi rezultati su bili izuzetni. Doktroka mi je rekla da je to verovatno zbog iscrpljenosti i zbog tezine koju odjednom nosim.Par meseci nisam imala bolove.
Medjutim, evo vec 2-3 meseca mene svako jutro bole stopala i kad ustanem ne mogu odmah normalno da hodam, u pocetku je bilo samo jutarnji problem, medjutim sada vec u toku dana kad god duze sedim ili se odmaram kad ustanem ne mogu odmah da hodam normalno. Ponekad me zaboli i otekne prvi zglobic srednjeg prsta sake. Sta se to desava. Imam 33 godine.
bolna stopala
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mogu da zvuche kao sitne artritichne promene na zglobovima, s obzirom da artritichne promene pochinju od sitnih zglobova, ali ako su vam nalazi bizi ok onda problem nije degenerativne promene.
Kolena su vas bolela i bolece vas svaki put kada povecate telesnu masu a pri tom ne radite na jachanju snage mishica, to je vrlo logicni, i jedini siguran lek jeste da se regulishe telesna masa, a sad ne znam kakva ste bili trudnica, da li ste se kretali, shetali dosta, koliko ste u kondiciji, poshto i stanje mishica igra najbitniju ulogu u radu zgloba kolena, pa ako su ovi mishici nedovoljno razvijeni i utrenirani imacete bolove.
A za zglob na shaci, pokushajte da se setite nekog pokreta, ili aktivnosti koja zahteva rad tim zglobom, poshto otok je prvi znak promene u samom zglobu, povishena temperatura tog dela i ogranichenost pokreta, znachi da se neki proces u samom zglobu odigrava, bilo da je zapaljenske ili degenerativne prirode.
Ali pokushajte se setiti shta to tokom dana radite i da li je taj deo prsta pod jakim opterecenjem.
Pozdrav
Kolena su vas bolela i bolece vas svaki put kada povecate telesnu masu a pri tom ne radite na jachanju snage mishica, to je vrlo logicni, i jedini siguran lek jeste da se regulishe telesna masa, a sad ne znam kakva ste bili trudnica, da li ste se kretali, shetali dosta, koliko ste u kondiciji, poshto i stanje mishica igra najbitniju ulogu u radu zgloba kolena, pa ako su ovi mishici nedovoljno razvijeni i utrenirani imacete bolove.
A za zglob na shaci, pokushajte da se setite nekog pokreta, ili aktivnosti koja zahteva rad tim zglobom, poshto otok je prvi znak promene u samom zglobu, povishena temperatura tog dela i ogranichenost pokreta, znachi da se neki proces u samom zglobu odigrava, bilo da je zapaljenske ili degenerativne prirode.
Ali pokushajte se setiti shta to tokom dana radite i da li je taj deo prsta pod jakim opterecenjem.
Pozdrav
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 03, 2007 5:30 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Hvala tamarafte na odgovoru
u trudnoci sam se ugojila 19kg, imala sam izuzetno tezak porodjaj, beba je bila krupna pa su ga izvukli na forceps, inace radjena mi epiziotomija i oko 10 meseci sam imala od jednog koncica ranicu- doktor kaze da se to desava i danije nista strasno
u toku cele trudnoce sam se kretala (setala)
inace sam stalno u pokretu ali nemam bas neku misicnu masu a prilicno sam visoka.
inace vec nekih 8-9 godina radim na racunaru , pretezno kucam .
u trudnoci sam se ugojila 19kg, imala sam izuzetno tezak porodjaj, beba je bila krupna pa su ga izvukli na forceps, inace radjena mi epiziotomija i oko 10 meseci sam imala od jednog koncica ranicu- doktor kaze da se to desava i danije nista strasno
u toku cele trudnoce sam se kretala (setala)
inace sam stalno u pokretu ali nemam bas neku misicnu masu a prilicno sam visoka.
inace vec nekih 8-9 godina radim na racunaru , pretezno kucam .