bol u zglobovima ruka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
Daki133
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 08, 2014 10:10 pm

bol u zglobovima ruka

Post od Daki133 »

Pozdrav,

Imam 18 god i idem u teretanu par meseci. Kad radim biceps na skot klupi obicno sam radio sa 20 kg (+5kg EZ sipka) dakle 25kg. Odlucim pre 12 dana da povecam jer je postalo lako te dodam tegove od 2.5 kg sa obe strane, dakle 30kg ukupno sam dizao. Na kraju treninga su poceli da me bole zglobovi ruke i podlaktica... Bol u podlaktici je brzo proso a u zglobovima nekoliko dana kasnije (pauzirao sam nekoliko dana). Pre neki dan uradim trening za ledja i pocnu opet na kraju treninga da me bole zglobovi... manje nego taj dan ali ipak bole. Juce uradim trening za grudi i opet pocnu bolovi u zglobovima ruke, opet manje nego onaj prvi put ali oseca se. Bol se oseca malo po sredini zgloba mada vise sa strane, tj na levoj ruci oseca se na desnoj strani zgloba, a na desnoj ruci sa leve strane zgloba. Oticicu naravno kod doktora, zakazao sam al' tek za nedelju dana, a obzirom da zelim sto pre da saznam sta to moze biti pitam vas za pomoc tj savet.

Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: bol u zglobovima ruka

Post od aaaca »

Тренинг не може да се ради како ти хоћеш. Не познајеш како тело функционише и сада имаш последице.

До тих оптерећења си требао да вежбаш много дуже од пар месеци.

Великим оптерећењима брзо развијаш мишиће али тетиве и лигаменти остају неразвијени и ето последица и то трајних. Сада мораш да се вратиш на мале тежине и тако вежбаш најмање пола године.

Консултуј се са спортистима из Панспорта. Имаш тамо и форум.
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Nisam ja naglo i mnogo povecavao opterecenja bas da ne bi do ovoga doslo al' eto izgleda da je trebalo da pazim jos vise...
U svakom slucaju, hvala na odgovoru.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

За пар месеци доћи до 15kg оптерећења по руци, је пребрзо.
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Koliko mi savetujete da pauziram sa vezbama za gornji deo tela? Koliko ce mi trebati da nadoknadim ono sto izgubim tokom pauze? Postavio sam pitanje i na Pansport, cekam odgovore...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Надам се да си им детаљно написао образложење питања. Важно је да знају да си се већ повредио.

Што се тиче паузе, питање је колика је повреда. Ако би могао без проблема да вежбаш са 5kg по руци, онда би могао да наставиш са вежбањем. Да би ојачао тетиве и лигаменте, не рачунајући твоју садашњу повреду, требало би да повећаваш оптерећење по руци рецимо килограм месечно. Наравно, нисам неки велики стручњак по том питању, тако да ето...
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

U redu, hvala :)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Јави се када ти одговоре они из Панспорта.
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Izvinjavam se sto se nisam odmah javio, imao sam nekih problema, isao kod doktora i sve to... Odgovorili su mi i polako se resava ovaj problem, odmaram ruke jos uvek i bolovi su drasticno manji i nadam se da ce nestati skroz.
Ali jos uvek me muci stari problem oko koga sam se bavio poslednjih nedelja a koj imam vec par meseci. Desava se to da nakon trcanja ili trbusnjaka imam bolove odmah ispod grudi, ali to nije onaj klasican bol probadanja u donjem delu stomaka vec u gornjem delu, odmah ispod grudi, i nije probadanje vec osecaj kao da me je neko pesnicom uradio u rebra. Pisao sam o tome... Jace se oseca sa leve strane. Medjutim juce mi se desilo su poceli bolovi iz cista mira, a zatim su prestali i pocelo je da me boli u ledjima na mestu paralelno sa ovim mestom na stomaku. Zatim se bol ujednacio, malo boli u ledjima, malo stomak. Kad sam probao da se istegnem bilo mi je jos gore... Radio sam neke testove, i ultrazvuk i nista mi nije nadjeno. Ne kapiram
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Шта су ти рекли из Панспорта?

Да ли си радио оптерећење срца - ергометрију?
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Sto se tice zglobova, iz Pansporta su mi rekli da radim neke vezbice za saku i rucni zglob. Radim to, odmaram, ne radi nikakve vezbe za gornji deo tela i polako se oporavljam. Ide veoma sporo ali ide. Uradio sam i ekografiju i sve je okej, ali i dalje imam povremeno bolove, npr. na nagle promene vremena.

Sto se tice ovog drugog problema sa stomakom... Nisam radio taj test, doktor smatra da mi nije potrebno obzirom da imam bolove sa obe strane, a sa srcem nikada nisam imao problem. Jace boli sa leve ali boli sa obe strane, kako kad. Kad probam da istegnem jos gore je. Sto se tice opisa bolova, osecam kao da me je neko pesnicom udarao po rebrima. I za ovo sam uradio ekografiju i ona je pokazala da je sve kako treba. Mislim stvarno mi nije jasno, imam neke probleme kao da imam 80 godina a ne 18. Nisam preterivao sa fizickim aktivostima, uvek sam se savetovao sa trenerima i ljudima koji su upuceni u te stvari, uvek su mi govorili da ne preterujem da se ne bih povredio. A ja evo imam neke bolove a snimci pokazuju da nista nije pokidano, osteceno, istegnuto... Doktor mi rece da to sve moze da bude zbog rasta, jedostavno jos uvek rastem i razvijam se i to je to.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Можда је у питању неко укљештење на спојевима ребара и кичме. Ја сам од њих добијао разне симптоме.
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Hvala na odgovoru. Cim budem u prilici moracu da odem do onih ljudi koji znaju da namestaju zglobove i tako to. A bicu u prilici za nesto vise od mesec dana
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Погледај шта сам на мом сајту http://* писао у Савети, Здравље па под Леђа...
Daki133
Novi član
Novi član

Post od Daki133 »

Vazi, hvala vam puno :)
Odgovori