Bol u zadnjem delu pete

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
agota
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 6:08 pm

Bol u zadnjem delu pete

Post od agota »

Pozdrav svima

Vec sam pokusao da postavim ovo pitanje ovde ali mi se cini da nisam imao uspeha.Bilo kako bilo postavicu ga ponovo.Vec duze vreme imam bol u zadnjem delu pete.Prvo je pocelo sa bolom u donjem delu pete.Otisao sam na RTG nije se videlo nista na snimku.Zatim sam otisao kod fizioterapeuta on je pogledao taj snimak i zakljcio da se radi o "okostavanju pete"ako to postoji naravno.Od tada bol se znatno pojacao na moju nesrecu tako da sada boli na dodir zadnji deo pete.Probao sam sa uloscima,medjutim nisam imao previse uspeha.Ako neko ima predlog sta dalje da radim bio bih veoma zahvalan
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Ukoliko je to takozvana Haglund peta(okostavanje pripoja Ahilove tetive)na zalost nema bas mnogo terapijskih mogucnosti.
Led,led i led,subakvalni ultrazvuk i vezbe pokretljivosti stopala.
Ako boli na dodir ili oslonac morate sto vise odmarati dok akutna faza ne prodje.POzdrav
agota
Novi član
Novi član

Post od agota »

Hvala,tako sam i mislio da nema pomoci ali pomislio sam da postoji jos neki nacin da se to suzbije.Jel postoji negde na internetu gde mogu da saznam nesto vise o tome?
Unapred puno hvala
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Trazite pod Mb. Haglund
Sve najbolje.
agota
Novi član
Novi član

Post od agota »

Koliko sam ja video sad na internetu u nekim slucajevima pojavi se izrazlina i ona se mora operisati.U mom slucaju nema nikakave izrasline barem ne za sada.Nije mi jos jedna stvar jasna,da li je moguce zbog tog Hangludovog simpotoma imati takodje bol i u donjem delu pete?
Jer kad stojim osecam bol u donjem delu pete a kad slucajno stisnem zadnji deo pete boli jako.
Hvala unapred na odgovoru
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Moze, a moze da bude udruzeno i sa upalom plantarne fascije zbog izmenjenog nacina na koji gazite. Izbegavajte visoke potpetice, i nosite obucu sa mekanim zadnjim delom. Sto manje ima trenja, manje ce da Vam budu i tegobe.
Sve najbolje.
agota
Novi član
Novi član

Post od agota »

Da li zbog toga sto imam mogu dodatno da ugrozim svoje zdravlje ili je to prolazno kao sto je vec i receno.Jel ovo traje vec jedno 2 godine?Ili pak da li neko moze da mi preporuci neke eventualno uloske da nosim kako bi se ispravio moje oslanjanje ili ti sam oslonac na moje pete
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jeste prolazno, ali ako vi radite, i naprezete se i gazite, tesko da ce da prodje. Necete da ugrozite svoje zdravlje nista posebno, ali ce tegobe da perzistiraju, i bice Vam jos vece.
Sve najbolje.
agota
Novi član
Novi član

Post od agota »

Razumeo sam da je jedini nacin da se resi ovaj nezgodan problem operativno.Mada moram priznati da sam naisao na vise slucajeva da se vraca,moze li neko da mi kaze koje su sanse kada se operise da se ponovo vrati?
Takodje da li biste mi preporucili da idem na jos jedan RTG posto je prethodni bio pre otprilike 1 godinu?
Da li bi trebao eventualno da idem na magnetnu rezonancu?
Da li se takve operacije rade u Srbiji,mislim u Beogradu?
Puno hvala
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako je to zaista Mb. Haglund u pitanju, operacija se radi samo u najekstremnijim slucajevima. Magnet nece pokazati nista, a platicete ga ko Svetog Petra kajganu. Uradite samo obican RTG snimak koji je za ovi dijagnozu sasvim dovoljan.
Sve najbolje.
Anima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 6:35 pm

Post od Anima »

:o Srdacan pozdrav! Evo i ja moram da se pozalim na taj takozvani petni trn! Moram prvo reci da to nisam ni isla da snimam ali znam da je to to! Prvo su mi to rekli u razgovoru neki medicinski radnici a imala sam i primer moga zeta. On je to isto imao tako da bukvalno nije mogao da stane na nogu i otisao je kod jednog coveka koji radi te uloske i divnog li cuda mogao je da stane na nogu a sada hoda bez problema.Ja sam se mucila jedno pet meseci do pre neki dan kada sam i ja otisla do tog coveka.U stvari on je doktor koji je studirao kod nas a sada tu i radi. Ima svoju privatnu ordinaciju. Elem, odem ja kod tog doktora vec onako poprilicno razocarana posto zaista sam svaki dan trpela velike bolove i osecala sam se kao bogalj, i lepo on primi. Stanem tamo na neki aparat i on pocne da mi uvrce nogu (ne boli, samo je malo neprijatno)i kompjuter odradi ostatak posla. Dobijem te uloske za tri dana i u ubacim ih u patike i istog trena bi mi lakse. Uglavnom trebalo bi stalno da se nose znaci da se prebacuju u onu obucu koju trenutno nosimo. Zaista mi se bol smanjio i sad mogu skoro ceo dan da izdrzim na nogama a da nemam bolove.Da se razumemo: ne moze on to da izleci nego samo da ublazi tegobe da bi mogli lakse da se krecemo i da nemamo bolove.E sad ja nemam jos svu adekvatnu obucu i moram da poradim na tome sto znaci, ravnija obuca sa sirom petom. Trebalo bi i po kuci da se nose.Ulosci kostaju 65 evra. Zaista sam zadovoljna i nadam se da ce bol sasvim nestati. A naravno i kilogrami su mi velika prepreka i zato je jako bitno sa se "skinu" pa ce i opterecenje biti manje.Ali to ide malo teze...
Odgovori