BOL U VRATU
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
BOL U VRATU
Bio sam aktivni sportista vise od 12 god. Od pre 7-8 god imam bolove u misicnom delu vrata. Prvi odlasci kod dr.-a sveli su se na to da mi nije nista, da se foliram. A bolovi sve jaci. Odem na fizikalnu, oni mi kazu da je discus hernia, prepisu mi vezbe, posle kojih i za vreme njih isto. Onda, sam od sebe bol se smanji nekoliko dana, pa nekoliko dana ne mogu ni da spavam,pijem i po 3 tbl. za bolove na dan . Odlazim na Banjicu, gde rentgen pokazuje postojanje neke promene u tom delu, cak su sumnjali na tumor. Salju me na MR, koji pokazuje da je u granicama normale. Nakon toga jedno dve godine lecio sam se svim i svacim, od krema koje mi predlozi neko, do svih mogucih antireumatika(Nimulid, brufen, diklofen, rapten...). Odlazim na UZ koji pokazuje da su mi popucala misicna vlakna u tom delu. Dobijam terapiju koja ima efekta prvih 10, 15 dana, pa onda sve ispocetka. Non-stop imam osecaj da mi stoji dzak na tom delu. Sada sam bio i kod neurologa koji mi je potvrdio to isto i rekao mi da se pomirim sa tim da mi taj bol nece stati dok sam ziv i da ce biti sve jaci. Ne mogu da se pomirim sa tim da ne postoji lek. Poceo sam da razmisljam o akupunkturi. Ima li ko kakav predlog? Gde da idem? Iskustvo sa akupunkturom? Jako zahvalan za bilo kakvu informaciju
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Cervikalni sindrom se leci aktivno, vezbama, lekovima, promenom nacina ponasanja. "Bol do kraja zivota" - veoma zanimljiva izjava od strane lekara?... Ako niste daleko od Pozarevca, izvolite na lecenje. Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Od te bolesti se ne umire ali se sa njom umire-rece neko.Trebalo bi zaustaviti i prekinuti taj zacarani krug.Moglo bi da se pokusa sa blagom masazom(ali neko ko to zaista zna da radi) vratne kicme i ramenog pojasa da bi se trenutno otklonio bol.Lekovi dodatno smiruju situaciju a ako postoji upala,verovali ili ne,led pa hladite taj deo tela.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Na koren nerava a ne na celokupni vrat.Na zapadu se vec duze vreme primenjuje u ranoj fazi L sindroma(da ga nazovemo tako) lezanje na ledu u trajanju od 10-15 minuta.Iskren da budem,nisam se sretao ni sa kim ko je ovde to pokusao ali sam jednom sam sebi uradio to na L-S i bol jeste popustio,a sada da li zbog sekundarne dilatacije ili neceg drugog...?.Sto se tice vrata,prenosim ono sto rade u drugim zemljama i hvale kao dobro(CH konkretno) ali osim sebe kao pacijenta,nisam video nekoga da ovde to radi,jer osim leda,u toj fazi pored medikamenata se ne koristi vise nikakva terapija(opet kazem u CH).