Bol u vratu...

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol u vratu...

Post od JA85 »

Ljudi,vec zadnjih mesec,dva imam povremeno bolove u vratu uz otezanu pokretljivost glave...
Mislio sam da je zbog loseg spavanja...,pa sam izbacio jastuk i spavao na ravnom...,sto mi je donekle pomoglo...
Medjutim,juce na treningu dok sam radio vezbe za ramena mi samo vrat kvrcnuo u jednom momentu i od tad se jedva pokrecem...,narocito kad pomeram glavu napred-nazad (tj.fleskija-ekstenzija),rotacija glave i nije toliko kriticna...
Pa ako neko ima strucan iz ove oblasti,ja jeste da sam medicinar (terapeut buduci),ali ovde mora neko sa vise iskustva da kaze...,bojim se da nije neki cervikalni sindrom ili jos nesto gore...,a?!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: Bol u vratu...

Post od tamaraft »

Pa kada si kolega onda i sam znash shta treba da uradish - pregled kog fizijatra, snimi vratnu kichmu, a do tada radi vezbe za vratnu kichmu i rameni pojas. :)

Pa i ako je cervikalni sindrom, znash kako se lechi i shta treba da preduzmesh, ne da pishes po forumu nego da krenesh sa vezbama.

Sta trenirash?
Da li si naglo pocheo sa treninzima posle neke vece pauze?
Kakve su ocene za mishice flexore i ekstenzore vrata po MMT?
Ima li ko u porodisi slichan problem?
Koliko dnevno provedesh za kompjuterom?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
JA85
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 1:04 pm

Post od JA85 »

tamaraft napisao:Pa kada si kolega onda i sam znash shta treba da uradish - pregled kog fizijatra, snimi vratnu kichmu, a do tada radi vezbe za vratnu kichmu i rameni pojas. :)

Pa i ako je cervikalni sindrom, znash kako se lechi i shta treba da preduzmesh, ne da pishes po forumu nego da krenesh sa vezbama.

Sta trenirash?
Da li si naglo pocheo sa treninzima posle neke vece pauze?
Kakve su ocene za mishice flexore i ekstenzore vrata po MMT?
Ima li ko u porodisi slichan problem?
Koliko dnevno provedesh za kompjuterom?
Ma znam to sve...,samo me mrzi da se cimam po ovim nasim sugavim bolnicama...,kakve crne vezbe,samo ako malo vise flektiram ili ekstendiram glavu ubija od bola...
Idem u teretanu...,nisam imao pauze,nisam poceo naglo,MMT nisam nikad ni radio,nikad nisam imao problema pa nije ni bilo potrebe da radim... (ali dobre su snage),koliko znam nema niko iz blize porodice probleme...,majka ima sa LS kicmom,ali ne kao nasledno nego je ona zeznula pri podizanju teskog,za kompom provodim u poslednje vreme malo vise,mozda 2,3 sata dnevno...,mada ja ipak najvise tipujem da je lose spavanje...
A sto se tice struke...,skola je krs nevidjeni,ja i kad nju zavrsim,mogu samo da zahvalim Bogu sto imam dobro znanje iz srednje tj.med.tehn.,sa vise svi izlazimo sa jako losim znanjem...,jer je korumpirana...,kupujemo knjige i imamo pola ispita polozeno,a bez knjige ne bi nikad prosli itd.,da ne davim previse...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Studiranje na stranu, ali knjige i iskustva drugih terapeuta upotrebi tako da sebi pomognesh, obrati se profesorni Olgi iz fizikale, ona uvek rado prima studente, otidji na pregled kod nje neka se posavetuje ona posle pregleda.

I znash i sam da mi nishta ne znachi kada kazesh da li su mishici u dobrom stanju ili dobre snage bez konkretno odradjenog testa.

I mani se te priche, shugave bolnice i dosadno chekanje, teshko da cehs ijedan problem reshiti tako shto kuckash po netu i trazish odgovore od nas koji jesmo struchni ali te 'znamo' samo preko ovih slova na forumu, treba ti pregled fizijatra, zato ti i preporuchujem da se javish profesorki Olgi i da odesh kod nje. Dovoljno je da kazes da si njem student, polozio ispit kod nje ili ne, primicete na pregled pa joj sve isprichaj, verovatno ce savetovati da snimish vratnu kicmu, shto ne bi bilo loshe u svakom sluchaju, ako za sada nema vecih promena da znash za kasnije na sta da obratish paznju.

A ako ti mislish da ti tegobe potichu od spavanja na naudobnom jastuku to je isto lako reshiti, probaj neki od anatomskih jastuka, ili samo pola jastuka, da popunish 'rupu' koja se stvori izmedju glave i ramena kada lezish na boku.

I imash valjda vezbe za prakse, za vratnu kichmu??
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori