Bol u skocnom zglobu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

djovanilero
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 10, 2013 5:40 pm

Bol u skocnom zglobu

Post od djovanilero »

Postovani:
Imam problem vec tri godine uzastopno,bol nicim izazvan u skocnom zglobu pocinje lagano i povecava se do te mjere da nemogu uopste da se oduprem na nogu.
Isao sam kod ljekara snimio i nista se ne moze vidjeti,ljekar mi propise neke tablete za bolove i to je sve, evo bas juce ponovo isti problem sad neznam uopste sta da radim.
Blagi otok bez promjene boje koze pracen laganom temperaturom?
Hvala
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Bol u skocnom zglobu

Post od aa_aca »

Оно што мени пада на памет су следећи могући узроци:
- лоша обућа
- спуштен табан
- неправилан ход
- борелија која је напала зглоб (због уједа крпеља)
- мокраћна киселина у зглобу
djovanilero
Novi član
Novi član

Post od djovanilero »

Sve ove mogucnosti odbacujem osim mokracne kiseline,tj. taj giht kako li se strucno zove, medjutim prosle godine je ljekar odbacio tu mogucnost.
Da li moze bit reuma nisam vadio taj nalaz pa sam mislio u ponedeljak?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Проверавао си борелију?

Може ли неко да ти од позади фотографише потколенице и стопала док бос опуштено (наглашавам: опуштено) стојиш на равној подлози?
djovanilero
Novi član
Novi član

Post od djovanilero »

Nisam provjeravao boreliju,a i ne sjecam se da me je krpelj ujeo u poslednjih deset godina.
Mogu fotografisati ali ne mogu postaviti,sta bi tu trebalo da bude naglaseno ili razlicito od drugih.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам баш разумео питање. А зашто не можеш да поставиш фотку?
djovanilero
Novi član
Novi član

Post od djovanilero »

Evo danas sam bio kod ljekara,dao mi je 3d injekciju i bol se drasticno smanjio
moram da povadim nekih gomilu nalaza krvi ,mokrace da se detaljno istrazi pa ce mo vidjeti sta moze biti !
Jedina sumnja ovako je da je nekad zgob bio povrijedjen pa kao sad neki nezgodan polozaj izritira, u sta ja i ne vjerujem bas zasto bas vazda u maju mjesecu?
physio
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 04, 2009 11:50 am

Post od physio »

Posto imas blagi otok sa povecanjem temperature zgloba preporucio bih ti hladni potpuno biljni Ahilo gel koji je nepravazidjen u otklanjanju bolova i otoka u zglobovima i misicima ( www.ahilogel.com ). Ako sam te dobro razumeo taj problem ti se javlja uvek u maju? Ipak ti proveri i dobro razmisli da li ti neka obuca koju pocinjes da nosis sa dolaskom lepog vremena pravi problem.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

physio napisao:..... Ipak ti proveri i dobro razmisli da li ti neka obuca koju pocinjes da nosis sa dolaskom lepog vremena pravi problem.
Баш тако.
djovanilero
Novi član
Novi član

Post od djovanilero »

Nije obuca ipak su mokracne kiseline u pitanju,tj.giht
Problem se javlja u proljece najvjerovatnije zbog vaskrsnjeg posta i povecane konzumacije sardine koja pojacava te kiseline.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Чудно је да се проблем јавља само у једном зглобу, ако је већ од мокраћне киселине. :-? Мада, можда је у тој нози поремећен крвоток па је спорија циркулација.

Узми један овакав магнет: http://www.magnet-shop.com/Neodymium-Ma ... ::245.html

Учврсти га на ластиж и стави око зглоба и носај бар 16 сати свакодневно. То поправља циркулацију и треба да ти помогне. Обавезно јави резултате.

Ако имаш неку озбиљнију упалу у зглобу, бол се може повећати због сталног магнетног поља. Онда магнет држи док можеш да издржиш, па га скини и направи паузу од неколико сати. Опет га стави и тако у круг док бол не нестане за пар дана.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Uz magnete obavezno vezite oko struka konopac,ali od ciste konoplje da pojacate efekat i protok telesnih fluida ne bi li ubrzali talozenje mokracnih kristala u zglobu .... :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

terapeut napisao:Uz magnete obavezno vezite oko struka konopac,ali od ciste konoplje da pojacate efekat i protok telesnih fluida ne bi li ubrzali talozenje mokracnih kristala u zglobu .... :lol: :lol: :lol:
Не морате да доказујете свој недостатак знања и културе.

Најгоре је што Вашим бахатим понашањем људе одговарате од делотворних терапија за које очигледно нисте ни чули.

Будите бар толико достојанствени па се уздржите од дебилних коментара.

Исказао сам поверење према Вама и дао телефонски број мог друга хиропрактичара и Ви то лепо злоупотребљавате. Треба да Вас је срамота.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

U zivotu je najgore kada neko misli da mnogo zna o nekoj temi i sebe dozivljava kao autoritet.Ako bi ste mogli za trenutak da se izmaknete i pogledate svoje postove objektivno,dosli bi ste do zakljucka da magneti lece sve od smrdljivih nogu do karcinoma.... ,a to nazalost nije istina.
Preporucujete isteki zeni sa stabilnom fracturom kicmenog prsljena !!! I jos mi odgovarate da ljudi koji ga prodaju valjda bolje znaju!!!???Da je kontaindikovan samo kod osteoporoze i trudnoce.Jeli vam palo napamet da zena sa 60 i kusur godina moze imati karcinom kostiju ili oteoporozu koja nije dijagnostikovana i da bi joj extenzija na istekiju mogla pomeriti fragmente prsljena koji je polomljen i oterati je u invalidska kolica?Ne,naravno da nije..... zasto bi.
Do sada nikog nisam vredjala niti koristila teske reci tako primitivno kao vi,ali posle "debilnih" komentara mogu samo da vam kazem vi ste jedna tupa i opasna neznalica koja nema mozga ni odgovornosti!!!
I sa ovim postom moja je rasprava sa vama zauvek zavrsena!!!
Korisnikov avatar
patka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 01, 2008 8:28 pm

Post od patka »

Strasno sta radi i koliko stetu moze da napravi svojim glupostima, nadam se da ga ta zena nije poslusala i da je prepoznala nadrilekara.
Odgovori