pozdrav Svima,
javljam vam se zbog problema sa ledjima / nogom koji me muci duze vremena. Jednog dana, nakom bavljenja sportom i odmora kod kuce, javila se neprijatna zategnustost misica samo sa jedne strane lumbalnog dela ledja. Nakon pocetnog bola, dosli su i ostali problemi koji ogranicavaju pokretanje desna noga:
-- rotacija desnog kolena ka unutra je ogranicena, zatezanje i bol u preponama i kolenu,
-- rotacije desne noga ka spolja od neke pozicije je bolna u predelu kuka, pracena "pucketanjem" u kuku, povratni pokret takodje problematican,
-- u desnoj nozi postoji osecaj slabosti,
-- bol samo u desnom ledjnom misicu lumbalnog dela,
-- bol na spoljnoj ivici karlice pri pritisku sa prednjeg dela,
-- bol u sedalnom delu (pravac misica piriformis) i pri pritisku,
-- retko trnjenje pete,
-- pri pritisku na sedalni deo (Rollball, teniska loptica), pojava trnjenja koja ide uz nogu.
Magnetna rezonaca predela kuka i rendgenski snimci lumbalnog dela kicme ne pokazuji nikakve degenerativne promene. Trenutno sam na programu vezbi koje treba da ojacaju ledjne misice (moj posao je vezan za 8-9 sati sedenja). Cesto se bavim plivanjem, kraul & ledjni stil plivanja su ok, delfin & prsni stil pojacavaju probleme sa ledjima / nogom (bol se javlja u predelu kuka).
Molim za pomoc,
pozdrav
Bol samo u jednoj strani ledja i nozi
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bol samo u jednoj strani ledja i nozi
Треба неко да ти намести десни сакроилијачни зглоб.
aaaco,
hvala puno na odgovoru.
Zar je moguce da se dislokacija сакроилијачнog зглобa ne vidi na rendgenskom snimku ?
hvala puno na odgovoru.
Zar je moguce da se dislokacija сакроилијачнog зглобa ne vidi na rendgenskom snimku ?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Наравно да се не види. Ниси ти ишчашио зглоб него само малкицу прикљештио нерве - пола милиметра.
Само гледај да не набасаш на костоломца који не зна ни да постоје сакроилијачни зглобови. Таквих весељака је било и на овом форуму.
Само гледај да не набасаш на костоломца који не зна ни да постоје сакроилијачни зглобови. Таквих весељака је било и на овом форуму.
Pozdrav
Takođe isto imam problem sa ne jakim bolom ponekad i ziganje u predjelu desnog kuka i manifestuje se blagim bolom u preponama i bolom u nozi i takođe osjetim ziganje i u karlici i desnom testisu . Lijep pozdrav i nadam se brzom odgovoru
Takođe isto imam problem sa ne jakim bolom ponekad i ziganje u predjelu desnog kuka i manifestuje se blagim bolom u preponama i bolom u nozi i takođe osjetim ziganje i u karlici i desnom testisu . Lijep pozdrav i nadam se brzom odgovoru
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Исти је и одговор.