BoL u RaMeNu!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
<3<3 Handball W <3<3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 02, 2009 7:58 pm

BoL u RaMeNu!

Post od <3<3 Handball W <3<3 »

Pozdrav svima... Treniram rukomet, a otprilike prije 10-15 dana je pocela bol u lijevom ramenu (inace sam desnjak). Kada sam se ujutru probudila,jako me je boljelo rame,ali onako kao da sam citavu noc spavala na toj ruci...mislila sam da ce proci isti dan,jer je trebalo biti od spavanja... Medjutim,nastavilo me je boljeti,naredna 3 dana sam imala upalu lijeve ruke,pa sam se sjetila da sam "vjerovatno" na treningu istegla ruku dok smo vjezbali odbrana-napad,1 na 1...jer mi je tada lijeva ruka par puta bila povucena,kao previse istegnuta... Upala je stala tada,ali i dalje me rame boli,pogovo kada se trebam zagrijati pred trening (a tokom treninga je ok,ponekad me zaboli)a najvise mislim kad legnem da spavam... Smeta mi kako god da je namjestim,a ne mogu tacno odrediti gdje me boli... Mislim da je u zglobu,a ne boli me na dodir. Osjecam veliki pritisak,evo i sada kada kucam, na rame... Uh...ali ja napisa... Inace imam reumatski artritis,pa ne znam ima li to kakve veze... :-?
Hvala :)
Odgovori