Bol u predelu levog dela leve podkolenice !!!!!!!
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Bol u predelu levog dela leve podkolenice !!!!!!!
Ovako imam 19 godina i imam veliki problem sto se tice moje leve noge. Ukratko da vam kazem da sam trenirao jos od 9 godine kosarku 5 i po godina i kasnije od 15 godine do 16-17 plivanje i mali fudbal. I ovako pre jedno pa oko 9 meseci me pocelo da boli leva strana leve podkolenice ( znaci bas sa leve strane misica na levoj nozi ispod kolena ). To se desavalo jedino kad sedim u skoli i prekrstim noge onako muski i laktom se navalim na moju nogu i tako pritiskam misic da se gnjeci sa kolenom. I tako posle duzeg sedenja osetim kratak bol i on prodje. Medjutim, pre jedno 5-6 meseci taj bol je naglo poceo da bude jaci. Bolelo me je dok igram fudbal, kosarku, dok trcim, vozim biciklu. Ali ni to nije tolko strasno koliko ovo sad sto cu da vam ispricam. Jaki bolovi se desavaju na promenu vremena, tipa ako je ceo dan bio suncan i lep i naglo sad zahladni i padne kisa, mene noga boli da ja ne mogu ni da sedim, ni da lezim, ni da hodam i tako dalje. Veoma neprijatan bol unutra i tako samo pulsira i stoji u nozi i s vremena na vreme se pojaca i smanji al uvek je unutra. E sad situacija je postala nepodnosljiva. Naime sad me sve to boli dok radi, ali sad u zadnja 2 meseca pocelo je da me boli u ranim jutarnjim casovima dok sapvam. Tako oko 6 , pola 7 pa sve do 10 , pola 11. Pre je bilo i uvece kasno tako oko 8 sati pa sve do 11, pola 12. I tako svako vece. Da bi se resio bola uzimao sam brufene i askpirine, al sam prestao to da pijem jel ne zelim da se trujem time i da ostetim svoj organizam i zdravlje. Bio sam i kod lekara i oni su me uputili na EMG snimak u bolnici sa onim iglicama i strujom al doktorka nista nije nasla i rekla je da je sve uredu. Rekla je da ce bol sam od sebe proci i da uzimam za bolove Diklofen. I rekla je ako bas ne mogu da trpim da uradim ultra zvuk misica. I tako moj problem i dalje stoji, a ja se i dalje plasim da nije nesto opasno. Planiram da dam krv i odradim labaratoriju i odem na rengen da snimim nogu da vidim na nije neko naprsnuce koske. Inace da napomenem da sam visok 180cm i imam oko 60 kg ( mrsave sam gradji i imam dosta tanke noge pa je mozda to problem kod mene ) i da napomenem da pusim vec godinu i 2-3 meseca, posto je i pusenje isto veliki faktor za nepravilnosti u organizmu. Zelim da se zahvalim na svakoj pomoci i odgovoru unapred i nadam se da cu u skorije vreme naci resenje za ovaj moj problem ! HVALA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Bol u predelu levog dela leve podkolenice !!!!!!!
Sta je sa obucom? Sta nosite od obuce?
Kako hodate? koliko ste sada fizichki aktivni? I na koji nacin?
Verovatno je u pitanju povreda misica koja niej nikada sanirana kako treba i pravi probleme svaki put kada se vlakna misica ponovo povrede.
Za pocetak ostavite cigarete i ako bol prodje posle mesec dana onda je nikotin krivac za pojacavanej bolova.
Pronadjite najbolji nachin da istezete svoje misice pre treninga, ako trenirate ili krenite na jogu kako bi povecali elastichnost misica jer elastichnost koja fali mushkim misicima zna jako cesto da pravi probleme.
Kako hodate? koliko ste sada fizichki aktivni? I na koji nacin?
Verovatno je u pitanju povreda misica koja niej nikada sanirana kako treba i pravi probleme svaki put kada se vlakna misica ponovo povrede.
Za pocetak ostavite cigarete i ako bol prodje posle mesec dana onda je nikotin krivac za pojacavanej bolova.
Pronadjite najbolji nachin da istezete svoje misice pre treninga, ako trenirate ili krenite na jogu kako bi povecali elastichnost misica jer elastichnost koja fali mushkim misicima zna jako cesto da pravi probleme.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Bol u predelu levog dela leve podkolenice !!!!!!!
Sto se tice obuce, nosim patike uglavnom i to broj 44,5 a visok sam 180cm. Inace razni ljudi su mi pricali da je prikljesten nerv ili mozda neki krvni sud zacepljen. Al posle EMG snimka nista od toga nije bilo, jedino sto je doktorka rekla da imam povecane reflekse od normalnih i tolko. Za cigarete, planiram da prestanem prvenstveno zbog sebe i svog zdravlja, a onda i zbog devojke i roditelja, a i da bi svoju kilazu povecao. Inace meni ovo sve vuce na jednu istu pricu jednog decka koji je 2 godine bolovao na slican nacin kao ja. Eto njega je bolela desna strana desne nadkolenice i sto tako, na promenu vremena, posle veceg napora i on je sve zive lekare pitao i isao na testiranja i preglede i nista od toga nije pomoglo. I kasnije su mu se ti bolovi prosirili i na kuk desni i posle tih dveju godina on je zbog nekog pregleda morao i da ide kod zubara. Imao je pokvaren zub u gornjoj desnoj strani vilice, i to naprslinu na zubu. Izvadio je taj zub i svi bolovi su prestali zauvek. Cudno ali istinito, a decko se skoro godinu i po dana kljukao brufenima, aspirinima i tabletama protiv ulazavanja bolova. A eto ja imam pokvaren zub i istu naprslinu na levoj strani gornje vilice tj 5-ica ili 6-ica, a mene boli leva noga! 
Sto se tice fizickih aktivnosti, to je totalno opalo. Iskreno da vam kazem, ne pamtim kad sam zadnji put igrao fudbal, kosarku ili plivao sem kad odem leti na bazen par puta. Jedino sto sam aktivno radio je voznja bicikle i toliko. Znam da ne vodim pravilan nacin zivota, i to pusenje i ne bavljenje fizickim aktivnostima i razne jos stvari, ali eto hocu da se be dovedem u normalu, al pre svega moram da se resim ovog bola i da normalno i bez poteskoca vezbam i radim ostale fizicke aktivnosti.

Sto se tice fizickih aktivnosti, to je totalno opalo. Iskreno da vam kazem, ne pamtim kad sam zadnji put igrao fudbal, kosarku ili plivao sem kad odem leti na bazen par puta. Jedino sto sam aktivno radio je voznja bicikle i toliko. Znam da ne vodim pravilan nacin zivota, i to pusenje i ne bavljenje fizickim aktivnostima i razne jos stvari, ali eto hocu da se be dovedem u normalu, al pre svega moram da se resim ovog bola i da normalno i bez poteskoca vezbam i radim ostale fizicke aktivnosti.