Bol posle ugradnje endoproteze kuka

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
zoxim
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2012 11:35 am

Bol posle ugradnje endoproteze kuka

Post od zoxim »

Operisan sam 31.10.2011 godine. Ugradjena mi je totalna endoproteza kuka. Javili su se problemi posle operacije, 20 dana posle operacije, rana nije dodro izdrenirana, otok na samoj rani. Zasekli su je, krv je izasla, pa se rana posle pet dana sama zatvorila. Cetiri meseca posle operacije na predlog lekara krenuo sam da koristim operisanu nogu bez stake. U pocetku se javila slabija bol, kako je vreme proticalo bol se pojacavao. Evo sad ce sest meseci od operacije, stanje se ne popravlja. Po recima lekara proteza stoji dobro, ali ja imam katastrofalne bolove. Kada koristim diklofen funkcionisem normalno, bolovi su jedva primetni, ali cim prestane dejstvo leka bolovi su strasno jaki. Potreban savet.
annn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 30, 2009 1:01 pm

Re: Bol posle ugradnje endoproteze kuka

Post od annn »

pogledajte na forumu operacija kuka pozdrav!
azuro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 2:20 pm

Re: Bol posle ugradnje endoproteze kuka

Post od azuro »

Mogu da ti samo kažem svoje iskustvo kod ugradnje bezcementne endoproteze u Sarajevu, u KCS urađena 2000.g. Znači već 12 godina sam sretna, jer sve mogu raditi, stim što ne mogu hodati kao manekenka, i malo mi je teže rezati nokte na nogama,odnosno onoj nozi gdje je proteza, e tad se baš namućim, a imam 63 godine.
Najveću bol koju sam osjećala je kad su mi vadili konce, a tako je rez sašiven, kao da je mašinom proštepan.Tad su se proteze plaćale i moja je koštala 3.500KM, a po završetku operacije Zdravstveno je tad vraćalo 1.000 KM, što znači da je mene koštala 2.500KM. Po završetku operacije bolnica šalje na dalje liječenje u banju o trošku Zdravstvenog obično u Fojnicu, e tad sam se preporodila, što se tiče pokreta i drugo, ali mislim da me tada trebalo učiti hodati pravilno ali nije, pa kao što gore rekoh ne hodam kao manekenka, jer sam uvijek imala lijepo držanje, pa mi to fali, jer nekako kako mi se čini u koljenu dovoljno ne savijam nogu kao kod zdrave noge, pa su mi koraci nekako neujednačeni ali je to zanemarljivo, ali ja bi volila da hodam kao manekenka kao što sam hodala i kad nisam imala problema sa kukom. I svakom bi preporučila ko ima problema sa kukom da operiše, ali i to znači koji če ljekar to raditi, ja sam imala sreće pa me radio poznati svjetski ljekar prof. Ismet Gavrankapetanović iz Sarajeva, želim ti puno sreće i nedaj se.
Odgovori