Bol posle hodanja?

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
lizzy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 1:13 am

Bol posle hodanja?

Post od lizzy »

Ne znam da li pitanje postavljam na pravo mesto, ali nadam se da cete mi moci pomoci.

Naime, vec par meseci osecam bol u skroz donjem delu stomaka, sa leve strane, tacnije u karlici, malo iznad prepone. Bol nije konstantan, nego se javlja posle malo duzeg hodanja. Imam osecaj kao da mi se nesto zateze u tom delu, kao da mi se od hodanja upali nesto na tom mestu, tako da moram da sednem, i tada posle par minuta ta bol prestaje, ali ostaje osecaj da mi sa te strane nesto smeta. Nije vidljiva nikakva izbocina, pa ne verujem da je neki bruh, a drugo ne znam sta bi moglo biti? Cak i ako sam isteglila tu neki misic ili ligament, zar se to ne bi vratilo u normalno stanje posle tri meseca?
U poslednje vreme dosta sedim zbog posla, pa sam se i ugojila na stomaku, ali ne znam da li takva bol moze da se pojavi zbog povecane kilaze i manjka kondicije?
Jako mi smeta ta bol, jer mi onemogucava normalno setanje, cim hodam malo duze (pola sata), pocinje da boli i zateze, nekada i osecaj kao da ako ubrzam korak moze nesto da mi pukne u tom delu. Tada mi podizanje noge i savijanje u tom delu smanjuje bol, ali se bol potpuno povuce tek sutradan...

Doktor opste prakse me je poslao kod ginekologa, sa te strane je sve u redu, zatim je sumnjao na slepo crevo, ali izgleda nije ni to, rezultati krvi ne pokazuju takvu upalu.
Kome bih se mogla obratiti i koje pretrage uraditi?

Hvala unapred
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Najverovatnije je u pitanju ligamentna slabost u ingvinalnom predelu ili delu mishica trbuha upravo zbog toga shto misici nisu pripremlejni za teret koji ste im zadali ako ste povecali telesnu masu a sedenje je najgori moguci polozaj za zene!

Tako da vezbice, preskochite koji obrok ili bar grickanje izmedju obroka pa cemo videti :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lizzy
Novi član
Novi član

Post od lizzy »

To sam i ja pomislila da je zbog slabosti misica, ali zar me ne bi bolelo onda sa obe strane ili jos neki misic? Jel moguce tako da boli samo jedan misic, i to tako sa strane?
Hvala u svakom slucaju, pocela sam sa trbusnjacima, pa se nadam da ce biti bar nekog poboljsanja.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Naravno da je moguce da boli samo na jednom mestu, obichno na mestima gde je slabost misica ili liganetna najizrazenija.

Postoje neka generalana predilekciona mesta za ovakve povrede i taj deo trbushnog zida je upravo jedno od tih mesta, kao i ingvinalni deo, unutrashnji deo zgloba kolena, vrat, podpazushna jama....mesta na telu gde misici i ligamenti ne obuhvate bash celu regiju a ako se takvi delovi opterete eto shta biva!

:)

Vezbice, probushi kashiku i eto reshenjaaaaaa :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
lizzy
Novi član
Novi član

Post od lizzy »

Hvala ti!
Sad mi je palo na pamet nesto. Da li se takvi bolovi mogu javiti od endometrioze? Citam na netu o toj bolesti i nije mi bas najjasnije...
Ja sam pre par meseci imala cistu na jajniku, koju je ginekolog nazvala sluzava, mucinozna cista. Ta cista je pukla, ali da li je moguce da se njen sadrzaj izlio po stomaku i izazvao endometriozu i takve bolove? Jer imam ponekad i neka probadanja, zatezanja isto sa leve strane, ali odmah pored pupka, pa ne znam da li mi je i tu misic oslabio, nadam se da je samo misic u pitanju...

Znam da sad ovo vise nije pitanje za ovaj deo foruma, ali ne znam kako da prebacim...
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

lizzy,endometrioza je poremecaj koji predstavlja prisustvo tkiva sluzokoze materice(endometrijuma) van supljine materice.ovakvo tkivo se ponasa isto kao i tkivo koje je lokalizovano u supljini materice, tj u svakom ciklusu raste,buja i krvari.ovakvo tkivo vrsi pritisak na okolne strukture i moze da dovede kako do kratkorocnih tako i do dugorocnih posledica.
simptomi:jaki menstrualni bolovi,jaci ili slabiji bolovi u donjem delu stomaka izvan menstruacije,jaki bolovi u zadnjem vaginalnom svodu pri polnom odnosu i praznjenju creva.
endometrioza u mok.besici izaziva ceste nagone za mokrenjem,koji se javljaju 3-7 dana posle menstruacije i traju sve do pocetka sledece.
dijagnoza se postavlja cistoskopijom,ultrazvukom a manje promene se otkrivaju laparoskopijom.
predpostavlja se da nastaje izlivanjem krvi i celija iz endometrijuma kroz jajovode,tokom menstruacije te njihovo nasadjivanje po trbusnoj duplji.
eto,cini mi se da ti nemas ove simptome ali ako zelis da budes sigurna,poseti ginekologa,ako nista drugo ,ono bar da bi bila mirna s te strane.
nije tema za ovaj podforum ali sam ti bar malo pomogla.sve najbolje!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

O da, bolovi se shire ka ledjima i preponama, shto ne reche odmah da imash endometriozu bre!

Eto zashto je uzimanje anamneze jako bitno, ljudi obichno ne znaju shta je bitno da kazu a kada je ljudski organizam u pitanju SVE JE BITNO!
lizzy
Novi član
Novi član

Post od lizzy »

Problem je u tome sto meni moj ginekolog nije ni pomenuo da bi to mogla biti endometrioza, nego je meni palo na pamet da nije mozda to, jer sam svasta citala na netu... Nadam se da iako vec postoje takvi bolovi, da se to moze srediti lekovima... Moracu znaci i ginekologa ponovo da posetim...
Hvala vam obema!
Odgovori