Bol u podlaktici

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
markoni22
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 20, 2007 11:26 am

Bol u podlaktici

Post od markoni22 »

Imam rezak bol od lakta ka saci. Imam utisak da je neki nerv u putanju. Bol se poljavljuje kada mirujem, i to samo kada je ruka u odredjenom polozaju (polusavijena). Kada mi je ruka aktivna ne osecam nikakve bolove. Da spomenem da sam pre cetiri godine slomio olekranon na toj ruci ali do sada nisam imao nikakvih problema.

Molio bih za savet sta se radi u tom slucaju.
Unapred zahvalan.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Opis bola zbilja lici na nesto sto je uzrokovano nadrazajem nerva. Ako se bol javio naglo i od skora, onda verovatno nije povezan sa tom starom povredom. Moguce je da ste skoro negde udarili lakat i malo "nagnjecili" neki od nerava koji tuda prolaze.
Druga mogucnost je da se radi o problemima koji poticu iz vratne kicme, bez obzira sto je bol lociran u podlaktici.
Treca mogucnost je da je doslo do pritiska na neki od nerava u predelu lakta. (Ovo su najverovatnija tri moguca uzroka s obzirom na opis tegoba).
Svakako bi bilo dobro da se javite ortopedu ili neurologu, a bilo bi od pomoci ako napisete sa koje se strane podlaktice javlja bol, zahvata li prste i koje... Dakle, malo detaljnije.
markoni22
Novi član
Novi član

Post od markoni22 »

Zahvaljujem se na odgovoru.
Bol se proteze do zgloba sake, i ne zahvata saku i prste. Inace pocinje sa zadnje strane lakta. Bol je slican onome kada udarite lakat sa spoljne strane pa vam zargonski receno prodje "struja".
Druga mogucnost koju ste napisali cini mi se da je uzrok. Pre osam meseci sam slomio olekranon i na desnoj ruci (pad sa bicikla) i pre neki dan su mi izvadili gvozdjuriju iz lakta. Za to vreme sam imao smanjenu fizicku aktivnost, a posao mi je vezan za kancelariju i sedenje pred racunarom. Poceli su bolovi u vratu.
Da li to moze biti uzrok bola u laktu?
Kako leciti? Pojacavanjem fizicke aktivnosti?
markoni22
Novi član
Novi član

Odgovor

Post od markoni22 »

Zahvaljujem se na odgovoru.
Bol se proteze do zgloba sake, i ne zahvata saku i prste. Inace pocinje sa zadnje strane lakta. Bol je slican onome kada udarite lakat sa spoljne strane pa vam zargonski receno prodje "struja".
Druga mogucnost koju ste napisali cini mi se da je uzrok. Pre osam meseci sam slomio olekranon i na desnoj ruci (pad sa bicikla) i pre neki dan su mi izvadili gvozdjuriju iz lakta. Za to vreme sam imao smanjenu fizicku aktivnost, a posao mi je vezan za kancelariju i sedenje pred racunarom. Poceli su bolovi u vratu.
Da li to moze biti uzrok bola u laktu?
Kako leciti? Pojacavanjem fizicke aktivnosti?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Za pocetak bi bilo najbolje da napravite rentgenski snimak vratne kicme i lakta, pa da se javite fizijatru ili ortopedu. Najverovatnije ce se Vasi problemi resiti primenom fizikalne terapije i lekova.
Odgovori