Bol u peti!!!!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 3:13 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Bol u peti!!!!
Osecam neprijatan bol u peti,narocito kada posle fizicke aktivnosti,duge setnje ili stajanja,odmorim neko vreme onda ne mogu da stanem na nogu sve dok se stopalo malo ne zagreje i kada stanem na prste osecam bol u peti.Isao sam kod sportskog dispanzera i rekli su mi da je petni trn ali na rendgenskom snimku se vidi da toga nema.Nosio sam uloske sa rupom na sredini pete i isao na elektro terapiju i nista nije pomoglo.
Pomozi te mi kako da se oslobodim bola!
Pomozi te mi kako da se oslobodim bola!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Kontakt:
pozdrav drug
nisi jedini koji ima taj problem ja sam mislio da je do cipela ail evo imam sada druge ista situacija kada hodam puno boli me peta kada se ohladi.. cuno ja mislim da ima veze i sa kilazom ja sam malo pretjerao 117kila sam nabacio visok sam oko 189.. a nemam veliku nogu 43 za tolikog covjeka.. kakva je situacija sa tobom..? mislim ovo velicina noge i ostalo..
haj ako skontam rijesenje za problem javim ti
pozdrav

haj ako skontam rijesenje za problem javim ti

Bol u peti
Ndeki to zaista i moze da bude "trn pete", spina calcanei, šiljasta promena na hrskavičavom delu petne kosti.Rešenje je prosto nosi uloške i radi vežbe evo ti sajt gde ih možeš nabaviti www.orthopedic-footwear.com
Ili im piši na [email protected]
Poslaće ti slike vežbi
Pozdrav
Ili im piši na [email protected]
Poslaće ti slike vežbi
Pozdrav

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Obratite se ortopedu, snimite RT stopalo kako bi se utvrdilo da li je u pitanju bash calcar calcanei ili neshto drugo, i onda cete dobiti ortoze ili savet za operativni zahvat.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 06, 2011 6:04 am
Re: Bol u peti!!!!
Ljudi moja majka ima ogroman bol u nozi moze li mi neko reci od cega s javlja taj bol...isla ja kod lekara doktor kaze da ima petni trn...moze li mi neko reci sta je ovo i kako se leci...xvala unapred 

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koristite opciju Pretraga na forumu, gore desno i ukucajte petni trn kao rec i nacicete ve postove vezane za ovaj pojam!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 06, 2011 6:04 am
ok...hvala puno 

Бол у левој пети се појавио пре три дана. Појавио се ујутру, након буђења и то у тренутку када сам закорачио, готово да нисам могао да се ослоним на леву ногу. Врло брзо је интезитет бола смањен, али и даље тиња. Нема никаквог отока ни промена на пети или стопалу.
Немам вишак килограма, рекреативно се бавим спортом 15 година, тренинг у теретани, а задњих 5 година то је викенд тренинг.
Нисам имао никакве преломе нити сам икада имао болове у леђима.
Не обављам посао који захтева стајање, нити кретање.
Не носим неудобну обућу, већ напротив квалитетну и удобну обућу, а посао ми не налаже да морам увек да носим формалне ципеле.
Када мирујем не осећам бол, када се крећем готово да нема бола, јер прошло је три дана од те појаве, али када стојим на левој нози и пребацујем терет тела на леви или десни део пете осећам јак бол.
Прекинуо сам са тренинзима, јер могуће да је то узрок, пошто сам дан пре тога радио вежбе које су биле искључиво у стојећем положају. Иначе ноге не вежбам, пошто се трудим да сваког дана препешачим око 2-4 км.
п.с. тачка бола не при дну пете ка прстима, дакле негде на првој четвртини стопала.
Немам вишак килограма, рекреативно се бавим спортом 15 година, тренинг у теретани, а задњих 5 година то је викенд тренинг.
Нисам имао никакве преломе нити сам икада имао болове у леђима.
Не обављам посао који захтева стајање, нити кретање.
Не носим неудобну обућу, већ напротив квалитетну и удобну обућу, а посао ми не налаже да морам увек да носим формалне ципеле.
Када мирујем не осећам бол, када се крећем готово да нема бола, јер прошло је три дана од те појаве, али када стојим на левој нози и пребацујем терет тела на леви или десни део пете осећам јак бол.
Прекинуо сам са тренинзима, јер могуће да је то узрок, пошто сам дан пре тога радио вежбе које су биле искључиво у стојећем положају. Иначе ноге не вежбам, пошто се трудим да сваког дана препешачим око 2-4 км.
п.с. тачка бола не при дну пете ка прстима, дакле негде на првој четвртини стопала.
Poštovani,
ovde se najverovatnije radi o takozvanom petnom trnu (calcar calcanei), što biste trebali da potvrdite rendgenskim snimkom. Ukoliko se snimkom potvrdi dijagnoza, rešava se prilično uspešno fizikalnom terapijom.
ovde se najverovatnije radi o takozvanom petnom trnu (calcar calcanei), što biste trebali da potvrdite rendgenskim snimkom. Ukoliko se snimkom potvrdi dijagnoza, rešava se prilično uspešno fizikalnom terapijom.
Хвала вам на одговору.
п.с. ако неко има неку препоруку за ортопедску ординацију нека ми пошаље пм поруку.
п.с. ако неко има неку препоруку за ортопедску ординацију нека ми пошаље пм поруку.