Bol u peti!!!!

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ndeki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 3:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Bol u peti!!!!

Post od ndeki »

Osecam neprijatan bol u peti,narocito kada posle fizicke aktivnosti,duge setnje ili stajanja,odmorim neko vreme onda ne mogu da stanem na nogu sve dok se stopalo malo ne zagreje i kada stanem na prste osecam bol u peti.Isao sam kod sportskog dispanzera i rekli su mi da je petni trn ali na rendgenskom snimku se vidi da toga nema.Nosio sam uloske sa rupom na sredini pete i isao na elektro terapiju i nista nije pomoglo.
Pomozi te mi kako da se oslobodim bola!
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da se radi o zapaljenju omotaca jedne grupe misica tabana. Vase tegobe odgovaraju tom problemu. Ukoliko se radi o tome, to se leci lekovima protiv bolova i fizikalnom terapijom.
ndeki
Novi član
Novi član

Post od ndeki »

A da li postoje neki posebni ulosci da se nose?
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Uslovno dolaze u obzir ulosci koji bi rasteretili bas onaj deo tabana koji je bolan, ali bi takvi ulosci morali da budu individualni, tj. strogo po meri (sto im znatno podize cenu), a i ne pomazu uvek pa moze da se desi da to bude promasena investicija.
HaKi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 2:34 am

Post od HaKi »

pozdrav drug :) nisi jedini koji ima taj problem ja sam mislio da je do cipela ail evo imam sada druge ista situacija kada hodam puno boli me peta kada se ohladi.. cuno ja mislim da ima veze i sa kilazom ja sam malo pretjerao 117kila sam nabacio visok sam oko 189.. a nemam veliku nogu 43 za tolikog covjeka.. kakva je situacija sa tobom..? mislim ovo velicina noge i ostalo..

haj ako skontam rijesenje za problem javim ti :) pozdrav
ndeki
Novi član
Novi član

Post od ndeki »

Ja sam visok 172 a tezak 85,broj obuce 41-42,nije do toga,mozda je zbog posla,radim u pekari i poso obavljam stojeci ali za svo radno vreme stojim 5 sati max.
dr67
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 20, 2009 4:56 pm

Bol u peti

Post od dr67 »

Ndeki to zaista i moze da bude "trn pete", spina calcanei, šiljasta promena na hrskavičavom delu petne kosti.Rešenje je prosto nosi uloške i radi vežbe evo ti sajt gde ih možeš nabaviti www.orthopedic-footwear.com
Ili im piši na [email protected]
Poslaće ti slike vežbi
Pozdrav :)
HaKi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 04, 2009 2:34 am

Post od HaKi »

ja sam napipao malu grbicu na peti vjerovatno je to to taj trn ne boli toliko ali kada puno hodam boli me kada se ohladi :)
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Obratite se ortopedu, snimite RT stopalo kako bi se utvrdilo da li je u pitanju bash calcar calcanei ili neshto drugo, i onda cete dobiti ortoze ili savet za operativni zahvat.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
David Tasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2011 6:04 am

Re: Bol u peti!!!!

Post od David Tasic »

Ljudi moja majka ima ogroman bol u nozi moze li mi neko reci od cega s javlja taj bol...isla ja kod lekara doktor kaze da ima petni trn...moze li mi neko reci sta je ovo i kako se leci...xvala unapred :D
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Koristite opciju Pretraga na forumu, gore desno i ukucajte petni trn kao rec i nacicete ve postove vezane za ovaj pojam!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
David Tasic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 06, 2011 6:04 am

Post od David Tasic »

ok...hvala puno :)
Whiteone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2013 5:42 pm

Post od Whiteone »

Бол у левој пети се појавио пре три дана. Појавио се ујутру, након буђења и то у тренутку када сам закорачио, готово да нисам могао да се ослоним на леву ногу. Врло брзо је интезитет бола смањен, али и даље тиња. Нема никаквог отока ни промена на пети или стопалу.
Немам вишак килограма, рекреативно се бавим спортом 15 година, тренинг у теретани, а задњих 5 година то је викенд тренинг.
Нисам имао никакве преломе нити сам икада имао болове у леђима.
Не обављам посао који захтева стајање, нити кретање.
Не носим неудобну обућу, већ напротив квалитетну и удобну обућу, а посао ми не налаже да морам увек да носим формалне ципеле.

Када мирујем не осећам бол, када се крећем готово да нема бола, јер прошло је три дана од те појаве, али када стојим на левој нози и пребацујем терет тела на леви или десни део пете осећам јак бол.
Прекинуо сам са тренинзима, јер могуће да је то узрок, пошто сам дан пре тога радио вежбе које су биле искључиво у стојећем положају. Иначе ноге не вежбам, пошто се трудим да сваког дана препешачим око 2-4 км.

п.с. тачка бола не при дну пете ка прстима, дакле негде на првој четвртини стопала.
fiziohome
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 09, 2014 8:38 pm

Post od fiziohome »

Poštovani,
ovde se najverovatnije radi o takozvanom petnom trnu (calcar calcanei), što biste trebali da potvrdite rendgenskim snimkom. Ukoliko se snimkom potvrdi dijagnoza, rešava se prilično uspešno fizikalnom terapijom.
Whiteone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 12, 2013 5:42 pm

Post od Whiteone »

Хвала вам на одговору.

п.с. ако неко има неку препоруку за ортопедску ординацију нека ми пошаље пм поруку.
Odgovori