bol u peti

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
beca77
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 06, 2007 4:39 pm

bol u peti

Post od beca77 »

Pre mesec dana osetila sam jak bol u peti kada sam ujutru ustala iz kreveta i posle par koraka to se smirilo. Od tada se to javlja kad god duze sedim ili lezim pa ustanem zaboli me peta i posle par koraka bol nestane. Inace tih dana sam nosila klompe sto inace nemam naviku. Imam iza sebe tri skorasnja porodjaja unazad cetiri godine, stalno sam na nogama ali me peta do sada nije ovako bolela. Mozete li da mi odgovorite sta bi to moglo da bude? :lol:
Anima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 6:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Anima »

:( Pozdrav! I ja to isto imam ali sam svoj slucaj opisala u temi bol u zadnjem delu pete!Odnosno to je bol U PETI. Mislim da je to petni trn.Znaci isto ne mogu da stanem na petu odnosno pri koracanju osecam bol, ne mogu dugo da izdrzim i moram da sednem. Cak sta vise pocinje da me boli od napora i i taban i misici koji postaju napeti u listu itd...Sada sam nabavila uloske koji mi zaista pomazu i zadovoljna sam. Bol jos nije nestao sasvim ali se umnogome smanjio a nadam se da ce i prestati. Pogledajte temu "Bol u zadnjem delu pete". Srdacan pozdrav!
Anima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 05, 2007 6:35 pm

bol u peti

Post od Anima »

:o Ja se izvinjavam tek sad sam videla da ste Vi u stvari napisali da Vas pri koracanju NE boli. Onda mozda to nije to sto sam ja opisala. Pa trebalo bi da odete do lekara(sad sam Vam savetovala ono sto ja u stvari najvise mrzim ali mozda je tako najbolje).Pozdrav!
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Najverovatnije se radi o tzv. calcar calcanei, odnosno jednoj vrsti petnog trna koji se javlja ispod petne kosti, ali nije toliko izrazen. Dijagnoza se postavlja na osnovu RTG snimka. Diferencijalno dijagnosticki dolazi u obzir i fasciitis fascije plantaris pedis. Ovakve tegobe se vrlo cesto javljaju nakon nosenja tvrde i neudobne obuce, a klompe to svakako jesu. Pokusajte da odmirujete nekoliko dana, pa cete da vidite.
Sve najbolje.
Dragica Srecko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 10:23 pm

Re:

Post od Dragica Srecko »

Anima napisao::( Pozdrav! I ja to isto imam ali sam svoj slucaj opisala u temi bol u zadnjem delu pete!Odnosno to je bol U PETI. Mislim da je to petni trn.Znaci isto ne mogu da stanem na petu odnosno pri koracanju osecam bol, ne mogu dugo da izdrzim i moram da sednem. Cak sta vise pocinje da me boli od napora i i taban i misici koji postaju napeti u listu itd...Sada sam nabavila uloske koji mi zaista pomazu i zadovoljna sam. Bol jos nije nestao sasvim ali se umnogome smanjio a nadam se da ce i prestati. Pogledajte temu "Bol u zadnjem delu pete". Srdacan pozdrav!
Dragica Srecko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 09, 2010 10:23 pm

Re: bol u peti

Post od Dragica Srecko »

Pozdrav!Htela bih da pitam,Animu za adresu gde je nabavila uloske?Unapred hvala
Odgovori