Imam 40 godina, normalnu telesnu tezinu i velikih problema u poslednje vreme.
Poslednjih mesec i po dana, osecam bolove u desnoj peti, narocito kad ustajem ujutro ili posle duzeg mirovanja. Bukvalno prvih par minuta po ustajanju iz kreveta, ne mogu da se oslonim na nju.
Poslednjih 3 nedelje je gotovo nepodnosljivo, iako sam uzimala par dana 3 x dnevno Brufen po 600mg, Flugalin 7 dana i povremeno Diklofen.
Svo to vreme osecam i bolove u donjem "repnom" delu kicme, narocito kad lezim i kad trebam da se sa ledja prebacim da legnem sa strane.
Kad pritisnem na gluteusu mesto gde predpostavljam da bi trebao da bude isijaticni nerv, prilicno boli, ali me ne boli ni butni deo, ni list ( nema spustajuceg bola) - dakle samo peta i krsni deo me bole.
Svojevremeno , sa 18 godina sam slomila posledni prsljen kicme, koji je sratstao pod nekim cudnim uglom ( ako sam shvatila pod uglom od 90 stepeni) i tad su mi rekli da bi bilo dobro to izvaditi , jer nije inervisan, a moze praviti kasnije problema, ali ja to tad nisam uradila.
Pre 10 godina su mi snimali kicmu ( bila se ukocila na kratko) i tad su mi nasli Spinu bifidu na L5, ali ja tome nisam pridavala neki znacaj sve do skoro, dok nisu poceli ovi bolovi.
Pre 15 dana sam dosla s mora, gde sam pokusavala da plivam i da se suncam, ne bi li malo kicmu razgibala, jer mi je posao vezan za dosta sedenja, ali ocigledo to nije pomoglo.
Inace, poslednjih par godina periodicno osecam bolove u krsnom delu pri pesacenju duzem od pola kilometra i onda imam potrebu da cucnem

Znam da bih trebala kod lekara, ali dok se za to ne steknu uslovi ( prilicno nezgodno radno vreme i nemogucnost otvaranja bolovanja pre septembra), molim bar za najosnovniji savet i preporuku.
Zahvaljujem unapred.