Bili smo kod lekara ,snimili su joj petu i dobili smo dijagnozu da je petna kost pravilnih kontura i odrzane kostane strukture nakon cega joj je ispisan diklofenak i fastum gel-medjutim bolovi ne prestaju.Trenutno ne ide ni na treninge ,pokusava da miruje sto vise ,jedino ide u skolu ali gde mora da prelazi dosta stepenica dnevno tokom dana.
Ja sam malo tragala na netu i pronasla sam 3 od mogucih uzroka takvog bola -upalu masnog jastucica ispod pete ,upalu tetiva i upala hvatista.
Bol je lociran negde iznad tog masnog jastucica kod petne kosti.Postoji i slika gde je ona ucrtala tacno mesto bola al ne znam da postavim ovde.

Zbog dugog cekanja na termin planiramo posetu kod privatnog ortopeda ali ipak koristilo bi nam neki savet za dok ne odemo sta bi joj moglo pomoci,i sta Vi mislite sta bi moglo da bude uzrok tom bolu.
Proslog leta su joj utvrdili dijagnozu za istu tu desnu nogu samo u predelu kuka "Snapping hip" l.dex ,jer se zalila na povremeno preskakanje tetiva u predelu pripoja "pri max abdukciji i spoljnoj rotaciji,pa ponovnom vracanju kuka u normalan polozaj"-ovo je prepisano sa izvestaja ortopeda-radila je neke vezbe ,pa je to preskakanje vec slabijeg intenziteta i nema bolova vise ali i dalje postoji samo sto ne radi takve pokrete.
Kao devojcica je imala problema sa kilazom ali trenutno ima apsolutno idealnu kilazu (156/53),ucenica je i kao sto sam rekla u pocetku aktivno se bavi sportskim plesom.
Hvala Vam unapred!!!