Treba mi pomoć. Imam problem sa kifozom kičme već 10-ak godina. Mnogi su u zadnje vrijeme primjetili da sam se "dosta ispravio". Trudim se da se riješim tog dok mi nije počelo stvarati ozbiljne probleme. Bio sam kod fizijatra prije mnogo godina, pokazao mi je vježbe koje i dan danas ponekad uradim. Ali, nikad ih u suštini nisam redovno radio.
U zadnje vrijeme počinjem osjećati bol u grudnoj kosti. Mogu ga i napipati, obično je malo više lijevo, na spoju rebara i grudne kosti. Mešutim, ujutro kad ustanem bola nema, te se javlja posije podne. Puno sjedim ispred računara, pa mislim da je možda i od tog. U trenutku kad osjetim bol dovoljno je da se istegnem prema nazad, tj. ispravim i bol odlazi. Međutim, bojim se da neće uvijek biti tako. Zanima me da li je to od nepravilnog sjedenja ili posljedica dešavanja pozitivne promjene u kičmi, s obzirom da sjedim i stojim dosta ispravnije nego ranije.
Što se tiče bola, poput pečenja je, baš vuče na vruće. I kada se ispravim kao da istegnem i tu bol, i tek onda nestane. Zanima me da li je možda u pitanju to da mi sada kičma u toku ispravljanja povlači grudni koš, tj. zateže rebra da se rebra na neki način "ODVAJAJU OD GRUDNE KOSTI". Ne mislim bukvalno odvajaju, nego da povlče grudnu kost. I još nešto, ja bol mogu napipati na obe strane, ali me desna još nikad nije zaboljela.
Unaprijed hvala.
Bol oko grudne kosti koji se može napipati...
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato