bol u nozi

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
smilan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:07 pm

bol u nozi

Post od smilan23 »

Osecam bol u donjem delu leve noge, tacnije pored ahilove tetive, iznad cuklja. Taj bol mi se javlja prilikom duze setnje ili neke fizicke aktivnosti. Tada mi se na tom mestu pojavi i nekakav otok. Imao sam povredu na tom mestu pre nekih 6-7 meseci prilikom igranja fudbala i sve je proslo samo od sebe nakon 7 dana. Isao sam pre dva dana kod ortopeda koji je izvrsio fizicki pregled i konstatovao da nema nikakvih znakova pucanja misica ili necega slicnog i poslao me na ultrazvuk. Nakon ultrazvucnog pregleda misica lista, ahilove tetive i misica pored ahilove tetive konstatovano je takodje da ne postoje nikakve promene u strukturi misica (pucanje, prekid i sl.). Sa tim nalazom sam otisao ponovo kod ortopeda koji mi je rekao da tretiram to mesto ledom 7 dana i da se nakon toga ponovo javim na kontrolu.
Evo nakon 3 dana ja ne vidim nikakve promene na bolje, pa nisam pametan da li bih mozda trebalo da posetim nekog drugog ortopeda i da li postoje jos neke pretrage koje bih trebalo da uradim.

Pozdrav,

Milan.
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Moguce je da je prilikom tog ranijeg povredjivanja doslo do ostecenja kapsule ili ligamenata predela skocnog zgloba i da se ta povreda nikada nije zalecila.
Samim tim je zglob funkcionalno slabiji i manje sposoban za veca opterecenja, u sta se uklapa i to sto pisete da se bol i otok javljaju posle fizicke aktivnosti.
Mislim da sada ima smisla samo fizikalna terapija, ali cete za detalje ipak morati da se posavetujete sa fizijatrom.
smilan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 26, 2007 12:07 pm

Post od smilan23 »

Veljko Jovanovic napisao:Moguce je da je prilikom tog ranijeg povredjivanja doslo do ostecenja kapsule ili ligamenata predela skocnog zgloba i da se ta povreda nikada nije zalecila.
Samim tim je zglob funkcionalno slabiji i manje sposoban za veca opterecenja, u sta se uklapa i to sto pisete da se bol i otok javljaju posle fizicke aktivnosti.
Mislim da sada ima smisla samo fizikalna terapija, ali cete za detalje ipak morati da se posavetujete sa fizijatrom.
Hvala na odgovoru, sacekacu svakako kontrolni pregled za par dana kod ortopeda, mada ne verujem da ce dotle biti nekih poboljsanja pa cemo videti. Nije i samo jasno kako se na ultrazvuku ne vidi apsolutno nista neobicno, a ja imam mali otok na nozi.

Pozdrav,
Milan.
Odgovori