BOL I NEŠTO ČUDNO NA KOLENIMA

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
sanjabg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 10:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BOL I NEŠTO ČUDNO NA KOLENIMA

Post od sanjabg »

Već nekoliko godina osećam povremen bol u kolenima, posebno u desnom kolenu. Ponekad se javi od preterane aktivnosti a ponekad od ne aktivnosti. Golim okom su vidljive izbočine u donjem delu kolena sa unutrašnje strane, ponekad bole pri dodiru. Bol je kao da sam udarila koleno, javlja se pri hodu i na dodir i smenjuje se sa osećajem otečenosti i istezanja. Prvi put kada sam primetila otišla sam na pregled ali mi je doktor rekao da je najverovatnije voda u kolenima i da može da se odstrani samo hirurškim putem ali da bi onda imala ožiljke i da mi ne preporučuje da to radim, rekao mi je da je to najverovatnije od preterane fizičke aktivnosti, mada nisam baš bila preterano aktivna išla sam na aerobik samo mesec dana i nisam se previše naprezala. Od tada sam prestala da idem na aerobik i počela da nosim uloške, od fizičkih aktivnosti samo šetnja i plivanje. Međutim meni se bol javlja sve češće, izbočine se ne smanjuju ali ni ne povećavaju. Kao mala sam imala ravne tabane, kada sam otišla na pregled bio mi je spušten svod i to na desnoj nozi više ali sam ulošcima korigovala to. Nemam krivu kičmu ni nepravilno držanje, nisam predugo u sedećem ni u stajaćem položaju, gazim na unutra. Molim vas posavetujte me šta da radim jer mi zaista smeta. Da li da idem ponovo na pregled i da li je moguće da se reši ovaj problem bez operacije?[/b]
Odgovori