Bol u lijevoj ruci i lijevoj saci

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
Mili M
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 17, 2009 3:13 pm

Bol u lijevoj ruci i lijevoj saci

Post od Mili M »

Imam bol u lijevoj ruci u pocetku je bilo samo u laktu a posle i u saci, trnjenje i tupa bol, stvaraju nervozu i to imam vec 7 god, s tim da povremeno prestaje, obicno me boli na promjenu vremena i slicno,molim za savjet, hvala unaprijed...i da napomenem da mi ova bol stvara veliki nemir i nervozu, nemam oteklina i sl uspostavili su mi dijagnozu cervikobrahiale ali sve sam probala i terapije i svakojake tablete i kreme, elasticne zavoje medjutim bol se ponavlja...
Mili M
Novi član
Novi član

Re: Bol u lijevoj ruci i lijevoj saci

Post od Mili M »

Mili M napisao:Imam bol u lijevoj ruci u pocetku je bilo samo u laktu a posle i u saci, trnjenje i tupa bol, stvaraju nervozu i to imam vec 7 god, s tim da povremeno prestaje, obicno me boli na promjenu vremena i slicno,molim za savjet, hvala unaprijed...i da napomenem da mi ova bol stvara veliki nemir i nervozu, nemam oteklina i sl uspostavili su mi dijagnozu cervikobrahiale ali sve sam probala i terapije i svakojake tablete i kreme, elasticne zavoje medjutim bol se ponavlja...
Da napomenem da mi je lijeva saka uvijek topla. i da ta toplina dodatno opterecuje ovo stanje...molim vas za pomoooooc
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

niste pomenuli chime se bavite, koliko godina imate, imate li problem za pritiskom, secerom, drugim oboljenjima?

dijagnozu koju ste jedva pomenuli u svom postu predstavlja slozeno stanje jer obuhvata i nerve i mishice i ligamente te regije i zahteva konstantno lechenje fizikalnom i kineziterapijom.

jedini savet u ovom trenutnku je da se obratite fizijatru i da pochnete opet sa terapijama, fizikalnim i kinezi, a ne sami da se lechite kremama i zavojima.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mili M
Novi član
Novi član

Post od Mili M »

Imam 27 godina profesorica sam maternjeg jezika, nemam problem sa secerom, pritiskom itd, ali sam anemicna,ne lijecim se sama te tablete i kreme su mi doktori propisali, prije svega fizijatar...znam da je opsirno ali zanima me da li to stvarno moze biti od vratne kicme, jer me boli lakat i saka,fizijatar smatra da mi je NEKI NERV PRITISNUT VJEROVATNO...bila sam na terapijama prije deset dana i nisam osjecala nikakvo olaksanje, to su fizikalne terap i ultraz.masaza, a i prije par god sam isla na terapije i nisu mi pomogle,osjecam uvijek vrelinu u saci, a ruku cijelu mogu pokretat bez problema....ako mozete pomozite mi...hvala na odgovoru prethodnom i izvinite zbog opsirnosti
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Sve tegobe koje pominjete jesu karakteristichne za kompresivni sindrom cervikalne kichme, ali morate uraditi opshirnije testove i snimanja a ne da se zadrzi na tome da lekar misli da se "verovatno" radi o nekoj dijagnozi.

Krajnje je nezobiljno tak prichati, o bilo kom zdravstvenom problemu.

Uradite snimak cervikalne kichme pa ce posle toga sve biti jasnije.

A poznato je da kod cervikalnog sindoma terapije chesto ne pomazu, kad su subdozirane i ako se samo sprovodi fizikalna terapija, bez kombinacije sa vezbama. U pochetku vezbanja i terapija se neretko javlaj i pogorshanje stanja, kao reakciaj na terapiju ali kasnije se sve ublazava.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mili M
Novi član
Novi član

Post od Mili M »

Hvala vam na odgovoru i na objasnjenju, ja jesam radila rtg snimak vratne kicme koji ne pokazuje pritisak na neki nerv ali opsirnije snimke i preglede nisam medjutim nasim doktorima je tesko objasnit da se treba dalje trazit i nesto resavat...ostalo je sve na tom tako da posle terapija nisam vise isla kod tog fizijatra...mislim potrazit misljenje drugog doktora ali to moram privatno, trenutno pijem vitamine royal jelly i b kompleks i povremeno popijem bosaurin jer mi je to doktor propisao...hvala jos jednom na odgovorima :)
Mili M
Novi član
Novi član

Post od Mili M »

LJudi ima li iko slican problem ovom mom, posto su privatnici jako skupi a zadnji kojem sam isla nije mi pomogao...svi kazu da to nece proci....a nekad prodje samo od sebe...nekad boli, ne mogu da otkrijem uzrok jer mi pokret ruke i sake ne stvara bol, ali kad me boli onda nije bitno u kojem je polozaju ruka boli kako god...a obicno me na promenu vremena boli mada ni to nije vjerodostojno...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

promena vremena, promaja, sedenje ispod klime, nepravilan polozaj pri spavanju, neudoban jastuk, nagli pokret u toku sna ili pri nekoj aktivnosti, slabost mishica vrata, dugotrajno stajanje, sedenje, polozaji koji ce zahtevati konstantnu kontrakciju vratnih mishica...

sve moze provocirati pojachanje tegoba, i zbog toga je jako vazno da se nauchite vezbama za jachanje vratnog dela kichme, i nema potrebe da idete privatno kod lekara, zakazite drzano i prepisace vam se vezbe i fizikalne terapije.

pogledajte i druge teme o servikalnom sindromu o kojima smo pisali u ovom podforumu.
Mili M
Novi član
Novi član

Post od Mili M »

razumijem sve to, cuvam se, imam anatomski jastuk, trudim se da imam pravilno drzanje...ali ja se s ovim borim vec sedam godina i niko se jos nije udostojio da me posalje na sira istrazivanja a ja sama ne znam sta da idem i kud dok me neko od specijaliste ne posalje...isla sam par puta na terapije svaki put razlicite...ne kazem da ne pomazu ali ne osjetim neki pomak,,,ponekad mislim da je to na nervnoj bazi..da li je to moguce? HVALA
Odgovori