BOL U LEVOJ RUCI

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

BOL U LEVOJ RUCI

Post od anchymanchy »

Vec par dana imam bol koji je poceo zategnutim misicima vrata(izmedju glave i ramena)pa se onda supsilo na celu polovinu ledja-najvise u gornjem predelu.Tako da me uzano boli kad pomerim ruku za nazat,ili da pokusam da uradim neku vezbu da malo razgibam te misice.Boli me uzasno i kad sedim,lezim,spavam.Bol se susta i niz ruku.Znaci cela leva strana mi je bas lose i bolna :(
Diklofen,voltaren i ostale tablete nista ne pomazu.Misici cu kao u nekom grcu,bolovi sve veci!Sad mi ide bol prema vratu pa gore prema glavi-siri se!
Pomozite mi!Sta da radim?Vezbe?Kod dr ili sta vec?
Hvala svima koji mi daju neki savet,bas sam uplasena i zabrinuta!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: BOL U LEVOJ RUCI

Post od tamaraft »

Verovatno ej rech o mialgiji, pokushajte da se setite pre par dana da li ste neki pokret chudan napravili, prehladili taj deo ledja i ruke...

Obratite se fizijatru ako bol ne prestaje duze od 5 dana!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

Pre nekoliko dana sam bila na promaji :( ,prvo je bio samo vrat ukocen,to je proslo i onda se ovo nastavilo.Ne prestaje sve je vise.Koliko je to opasno?
I sta sad treba da radim?
Hvala :(
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

Nekad osecam grceve u listovima a bol u prednjem delu.Ima li to veze sa ovim sa ledjima ili nema?Jel mogu nesto sama da radim ili moram kod dr?Sta da kazem koje analize da mi rade?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Onda pravac kod fizijatra i sve mu ovo i vishe isprichajte, pa posle pregleda cete videti shta je predlog da uradite od analiza.

Poshto je sada sve bolni nikako nemojte masirati te delove koji bole, pokushajte da nadjete polozaje u kojima je bol najmanje provociran, zagrevajte deo ledja koji boli ali samo ako vam prija toplota i ako se bol umiri kada utoplite deo koji boli. Kada je jedan deo vrata ili ledja bolan svi mishici koji su u tom delu i okolo, a to je kod ledja jako velika povrshina, su pod velikim naporom tokom dana, rade vish enego obichno pa se trudite da radite relaksaciju kada vam se za to ukaze prilika.

Popijte slobodno i neki miorelaksans ako vam vec tako jaki analgetici ne pomazu, mozda ce vam prijati da se samo spazam mishica opusti. Ili diklofenak Duo od 75 mg, ali samo jednom dnevno. I ubacite B vitamin, bilo u hrani ili pivski kvas ili tablete vitamina B, tog anije nikad suvishe kada su ovakve tegobe u pitanju.

Kada nadjete polozaj koji vam odgovara pokushajte da relaksirate taj deo ledja koji boli maksimalno vishe, relaksacija dobrim delom ide iz glave, pa zatvorenih ochiju kada lezite i nadjete polozaj koji nije bolan, trudite se da dishete ravnomerno i da opushtate mishice koji su bolni i koji su napeti.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

Hvala ti puno!Divna si :D
Reci mi molim te-sta ti mislis sta je ovo i koliko je opasno?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Chista mialgija, promaja, ako josh nisi aktivna fizichki josh vishe boli.

A grchevi u nogama mogu zaista biti razlichitog porekla, promena obuce, prevelika telesna tezina, spushtanje svoda stopala, promene na krvnim sudovima, ako ste pushash oshtecenja krvnih sudova zbog nikotina, nedostatak Magnezijuma...
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

Hvala ti puno!
Nisam bas aktivna.Mozda sad malo preterujem,ali molim te reci mi sta bi mogla da radim (sto moze kuci) vezbe da bi bila malo aktivnija i sto bi mi pomoglo.Mislim kad mi ovo prodje.
Reci mi jel za ovo moram da se obratim fizijatru ili moze da prodje samo od sebe?
Jos jednom veliko hvala za sve :)
Odgovori