bol u ledjima nakon porodjaja

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

bol u ledjima nakon porodjaja

Post od ana69 »

Eto proslo je 10 meseci nakon porodjaja a ja imam sve jaci bol u ledjima,ujutru me boli nizi deo kicme a gornji deo ispod vrata kao da je ukocen.Sta preporucujete:vezbe i koje,bazen i plivanje,tople kupke?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Post od terapeut »

Pregled lekara,a zatim analiza posture i testiranje misicne snage.Na osnovu toga ciljane vezbe za resavanje problema i kompletna obuka zastitnih polozaja pri povijanju,kupanju i nosenju bebe.
Ukoliko vas bolovi u vratu onemogucavaju u svakodnevnim aktivnostima mozda plivanje ne bi bio dobar izbor osim ako ne biste praktikovali ledjno plivanje,ali ovako nagadjati nema mnogo svrhe-pregled kod fizijatra-vezbe kod fizioterapeuta i srecno.....

ps.Nikakav vid grupnog vezbanja se ne prporucuje!!!!(pilates,joga,aerobik ,fitness......)U ovakvim slucajevima kao sto je vas najveci broj ozbiljnih oboljenja i povreda kicme nastaje upravo zbog slabosti misica i neadekvatnih vezbi koje mogu da provociraju jos veci bol.Pozdrav
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Jesi li primila epidural?
Odgovori