Bol u kolenu i vratu

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA

Odgovori
nonamebg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 28, 2012 4:09 pm

Bol u kolenu i vratu

Post od nonamebg »

Postovani,
pre dva meseca sam imala udes.Osetila sam bol u kolenu,i da mi koleno gori,kao vatra.Sta to znaci?
Nakon pregleda u Urgentnom,stavljen mi je meki sanc,doktorka je mislila da stavi gips na nogu,ali je odustala i predlozila mirovanje.
Otok sa kolena mi je ubrzo splasnuo,ali ja sada osecam bol u kolenu,koji se spusta na cevanicu,cudan bol,koji me na reumu podseca.Smeta mi sedeci polozaj i trne mi noga.
Vrat me boli,desna strana i spusta mi se bol na desnu plecku,desno rame i zna ruka da mi trne.
Juce sam pocela sa fizikalnom,prepisan mi je magnet,tens i dio dimanik,10 dana.

Od snimaka sam jedino uradila rendgen,na kom se nista ne vidi.

Da li mozete da me posavetujete da li je potrebno jos neka snimanja uraditi i po simptomima da li mozete mi reci sta je problem sa kolenom i vratom?

Ortoped po opisu misli da je ostecena hrskavica,da li je "vatra" u kolenu i sada bol koji sam opisaal simptomi toga ili..?

Ortoped za vrat misli da su ligamenti popucali i da postoji otok na nervu.
D ali se slazete sa tim?I koje su posledice kasnije u zivotu...?

Hvala Vam na odgovoru!
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: Bol u kolenu i vratu

Post od terapeut »

Nisam sigurna da razumem zasto vas nisu poslali na magnetnu rezonancu vrata,a dali vam meki sanc tek da se nadje.Bol u kolenu koji se spusta niz cevanicu ,a pojacava se sedenjem ukazuje verovatno na problem diskusa u lumbalnom delu kicme koji je verovatno udruzen sa udarcem u momentu nesrece.Nije mi takodje jasno na sta je dr sumnjala kad je htela da vam stavi gips,pa odustala??
Od fizikalne terapije nece biti mnogo koristi ukoliko se ne ukljuce i ostale procedure kao sto su pozicioniranje i mobilizacija,kineziotejping,mozda cak i Feldenkrais kao vid funkcionalne reintegracije,ali to cete se verovatno vec dogovoriti sa ljudima koji rehabilitaciju sprovode.Pozdrav i puno srece
nonamebg
Novi član
Novi član

Post od nonamebg »

Ne znam zaista sta dav meseca rade.
Niko mi nije rekao tacnu,proverenu dijagnozu,niti me uputio na detaljnija snimanja.
Terapija mi je samo fizikalna terapija,diodinamik,tens,magnet.

Ne znam gde otici,kome se obratiti i koja snimanja uraditi.

Magnet vrata definitivno.da li ce se tu prikazati stanje ligamenata,nerva?

A koleno ne znam sta je u pitanju i koji snimak da uradim?

Znaci mislite da su ledja u pitanju?
To mi niko nije spomenuo.

Misljenje fizijatra da ce mi biti bolje od fizikalne,a ortoped dva meseca mi je govorio da mazem kremu protiv bolova na vrat,i da po potrebi pijem protiv bolova,koleno niko nije ni gledao.Vide sklonio se otok i to je to...
nonamebg
Novi član
Novi član

Post od nonamebg »

Jos nesto bih htela da pitam.U predelu ispod obrve,tacno iznad oka,na samom prelaz sa nosem osecam bol,jak bol.Udario me je vazdusni jastuk,i naocare zario.

Da li i to treba da prijavim lekaru?Ja sve mislim sta ima tu da boli i ni ne spominjem,a ono ne prestaje.Sta se tu uopste nalazi?ja kad pipnem osecam neku zilu venu,nerv ne znam sta je
Odgovori