Molim da mi odgovorite na jednu dilemu...
Vec dva/tri meseca imam problema sa kolenima, imam 15 godina i folklor intenzivno igram 4 godine. Trenutno sam visoka 180 cm, ali pre 1 i po godinu sam bila 167 cm, moguce je da je od naglog rasta, ali i od folklora. Svaku probu koju imamo, maksimalno se trudim i dajem sve od sebe(noga pod uglom od 90 stepeni, uvek istim intenzitetom) dva puta nedeljno po 3 sata sa pauzom od 15 minuta... Poslednje dve nedelje na probi osetila sam ostre bolove u desnom kolenu. Vec 3 meseca nosim elasticni zavoj i stavljam ga na oba kolena, ali ne pomaze mi. Kada setam, ne mogu da savijem koleno od bola, bol je veoma ostar...
Desno koleno je oteklo naspram levog. Oteklina je vidljiva na desnoj spoljasnjoj strani casice. Koristila sam tzv. konjsku mast(mast koja hladi), isla na masaze, ali opet nije pomoglo. Bila sam kod fizijatra i posle pregleda me je poslao na rentgenski snimak desnog kolena i kada ga je pogledao ustanovio je da nema nikakvih vidljivih promena na kosatnoj masi. Prepisao mi je kineziterapiju, terapiju parafinom i ultrazvuk terapiju. Jos uvek nista ne pomaze. Prijatelj mi je rekao da nema nikakvo dejstvo jer su terapije veoma primitivne, pocinjem da verujem u to. Posto mi je fizijatar rekao da se najverovatnije radi o upali zgloba da bih trebala da se odmaram, prepisao mi Fastum gel i Brufen protiv bolova, a za folklor mi je rekao da mogu nastaviti sa igranjem, ali smanjenim tempom...
Molim Vas da mi odgovorite.
Srdacan pozdrav...
Bol u kolenu
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato