Bol u kicmi
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Bol u kicmi
Imam problem sa bolom u donjem delu ledja tj dnu kicme. Veoma cesto me boli, do sada sam 3 puta bio ukocen (sto je smesno {zalosno} jer imam 22 godine). Da li na to utice visina i tezina? Ja imam 195cm i samo 65 kg
? Kojim vezbama mogu da otklonim ovaj problem i smem li da idem u teretanu?

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Necete verovati, ali polozaj kao kod muslimana u dzamiji (sa ispruzenim rukama iznad glave), a zatim milenje na sve cetiri - to "namesta" kicmu! Iza ove prakse krije se empirijska teorija da cetvoronozni sisari nemaju lumboishialgiju (pitao sam i veterinare, slazu se), a prijatelji iz dalekih muslimanskih zemalja kao sto je Indonezija kazu mi da je kod njih lumbalni sindrim mnogo manje zastupljen neg kod nas... Mozete u teretanu, mada ne bih vezbao misice lumbalnog dela, jer su oni verovatno vec preoptereceni i spasticni, u pokusaju da odrze telo u uspravnm polozaju.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Teretana vam nece nesto preterano smetati,ako se budete pazili,ali vam je bolje da ne idete jer vam se stanje moze i pogorsati.Vezbe vam moze prepisati fizioterapeut jer one moraju biti odredjene i specificne a nijedna od njih sigurno nece zahtevati teretanu.Fizioterapeut vas takodje moze posavetovati nizom mera kojima mozete zastititi ledja od svakodnevnih uticaja.
Zao mi je sto mi pisana rec nedozvoljava da vam sve ovo licno objasnim ali ce vam svaki drugi terapeut rado izaci u susret.
Sve najbolje
Zao mi je sto mi pisana rec nedozvoljava da vam sve ovo licno objasnim ali ce vam svaki drugi terapeut rado izaci u susret.
Sve najbolje