Bol mi se pojavila jos prosle godina kada sam dizao tegove,nesto mi je krcnulo u predelu izmedju kicme i lopatice i od tad osecam bol.Bol je jedno vreme bio blag,posle je i prosao,a pocinjao je lagano tokom 1,2 meseca,i brzo prolazio,a letos i proletos me uopste nije bolelo.Pre jedno 3,4 nedelje je krenulo opet opasno da me boli,ali sad bol prelazi i na desni grudni misic.Odmaram od tad i mazem neke kreme,ali nista ne pomaze.Kod doktora sam isao on mi je rekao samo do mirujem.Boli me kada napravim neki pokret i kad spajam lopatice,a nekad i odjednom pocne dok mirujem.Ujutru kada ustanem ne boli me uospte i kada lezim,ali posle pocne opet..Zanima me sta da radim,jel je opasno i za kolko ce da prodje otprilike.
Hvala svima unapred !
Bol izmedju kicme i lopatice.
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
Re: Bol izmedju kicme i lopatice.
Definitvno da smanjis intezitet treninga i opterećenja sa kojim radiš ubuduće, ukoliko je bol perzistirajući, tj. nastavio se i posle mirovanja (koliko je već preporučeno), zakaži kod ortopeda. Da li su ti pokreti ograničeni (da li te bol sprečava da izvodiš neke pokrete) i prilikom koje vežbe je došlo do povrede? To širenje bola u prednji grudni predeo,može da znači da postoji problem u nivou ramena, tačnije aksile (pazušne jame) gde se nalazi živčani splet koji inerviše kako predeo lopatice tako i pektoralni deo. Međutim to nikako nije jedina mogućnost, u svakom slucaju nije ništa previše opasno, ali bez ortopedskog pregleda i eventualno RTG snimka regije teško je tačno dijagnostikovati. 

Pa bol je nastao pri nepravilnom dizanju tega tom rukom,ja mislim da si u pravu za taj intenzitet treninga,jer se previse opterecujem..Vazi,hvala puno,ne ogranicava pokrete,ja mogu svaki pokret da uradim ali me samo odjednom trzne ili boli bas ostro,ko da me neko probada,posto treniram kosarku,kad podignem ruke uospte me ne boli,ali kad se zarotiram pocne opasno da boli,a tako kad me trzne predje i na grudni misic i kao sto sam reko kad spajam lopatice bas boli opasno..Doktor mi je rekao da mi je malo jaca ta strana pa se to desava..Trebalo bi da odem kod nekog strucnijeg doktora.
- RehabFizio
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Nov 28, 2013 8:42 pm
@Codi 123
Pošto ste već imali pregled kod lekara, najverovatnije se radi o dislokaciji rebara. Karakterističan je bol između lopatica, i po mom iskustvu, često se javlja kod mlađih muškaraca, sportista. Može biti i da ja u pitanju dislokacija nekog od kičmenih pršljenova, s obzirom da se bol javlja i pri rotaciji trupa. Nije ništa opasno i može samo da prođe posle nekoliko dana, a ako ne, vrlo lako se može rešiti hiropraktikom. Pisao sam i na mom blogu o tome: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Srdačan pozdrav!
Pošto ste već imali pregled kod lekara, najverovatnije se radi o dislokaciji rebara. Karakterističan je bol između lopatica, i po mom iskustvu, često se javlja kod mlađih muškaraca, sportista. Može biti i da ja u pitanju dislokacija nekog od kičmenih pršljenova, s obzirom da se bol javlja i pri rotaciji trupa. Nije ništa opasno i može samo da prođe posle nekoliko dana, a ako ne, vrlo lako se može rešiti hiropraktikom. Pisao sam i na mom blogu o tome: http://hiropraktika-osteopatija.blogspot.com
Srdačan pozdrav!