Pre neki dan sam na onoj klizavici pao i zadobio poprilicno jak udarac sa strane grudnog kosa ispod leve nadlaktice. Bol koji sam u tom trenutku osetio bio je poprilicno jak, ali ne i nepodnosljiv, ubrzo se poprilicno smanjio i pojavljivao se samo pri naprezanju leve ruke.
Sutradan je bol bio mnoogo manji i javljao se u donjem delu grudnog kosa i ledjima, a prilikom kijanja, jakog udisanja kroz nos i nekih karakteristicnih pokreta kao sto je ustajanje iz kreveta. Tokom hodanja povremeno se javljao bol kao da je u pitanju grc.
Posto bol nije bio nesto posebno jak, pretpostavljam da nije rec o prelomu ili nekom opasnom nagnjecenju.
Ali danas, petog dana od povrede, bol ja relativno slab, ali kontantan, a povecava se prilikom pomeranja leve ruke. Sve od informacija koje sam na netu nasao svodi se na mirovanje i uzimanje lekova protiv bolova, pa cak kad je u pitanju i prelom.
Da li imate neki savet i da li se pod mirovanjem podrazumeva lezanje iskljucivo?
Bol u grudima nakon udarca
Moderatori: moderato, vlada99, ModeratA
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Mirovanje i izbegavanje pokreta koji provociraju bol, koliko je to moguce.
Mene brine to shto se pri kijanju i dubokom udahu javlja bol.
Ne bi bilo loshe da odesh na pregled ko dlekara opshte prakse da palpacijom utvrdi da nije doshlo moyda do preloma.
Mene brine to shto se pri kijanju i dubokom udahu javlja bol.
Ne bi bilo loshe da odesh na pregled ko dlekara opshte prakse da palpacijom utvrdi da nije doshlo moyda do preloma.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Re: Bol u grudima nakon udarca
Pregledajte aortu za svaki slucaj jer takav bol sam i ja imala te posle duzeg vremena i sasvim slucajno su mi otkrili aneurizmu aorte.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
gocagoca napisao:Pregledajte aortu za svaki slucaj jer takav bol sam i ja imala te posle duzeg vremena i sasvim slucajno su mi otkrili aneurizmu aorte.
Obratite paznju na datum kada je pisan prvi post...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Imao sam jednu neobicnu sitiaciju,propao sam kroz plafon-regips ploce,prilikom upadanja sam se udari o zeljeznu cijev ispod pazuha...nakon 3 sedmice sam poceo sjecati bolove u desnoj strani prsa..da li vi imate neku preporuku...hvala