bol u gornjem delu lega

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
kopmkd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 14, 2007 4:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

bol u gornjem delu lega

Post od kopmkd »

imam 29 god,vec 3 meseca imam konstantan bol u gornjem delu lega,promenljivog intenziteta.Najizrazeniji je u poziciji stajanja(mogu izdrzati max 2 sata),a kombinovano u ispravnom i sedecem polozaju 3-4 sati max posle moram da legnem inace dobijam jak spazam i ukocenost misica oko kicmenog stuba u torakalnom predelu(retko u samoj kicmi).Misici su stalno zategnuti iako redovno radim vezbe za zagrijavanje i blago istezanje koji pomazu u minimalnoj meri.Pregledao me Ortoped(mojiRTG snimak),nije konstatovano iskrivljenje kicme niti bilo kakve traumatske promene,vec samo dobijanje kockaste strukture nekih prslena u pocetnoj fazi (tzv usiljci).primam terapiju:naklofen duo,redergin, b-komplex,diazepam uvece.imam blago pobiljsanje ali daleko od ozdravljenja i normalan nacin zivota.Dali su ovi bolovi i ukocenost skoro celokupne ledjne muskulature rezultat bas te kockaste uglovite strukture prslena ili mislite da je neki probleb sa misicima.Sta da radim ubilo kojem slucaju?
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od miodrage »

Javite se fizijatru, pocnite svaki dan redovno da vezbate, i pocnite da plivate aktivno. Nakon 2 nedelje trebalo bi da Vam bude znatno bolje, ali ovo je stanje koje ce da se samo pogorsava. Vi mozete samo da ublazite tegobe, i da zalecite kicmu, nikako i da je izlecite.
Sve najbolje.
Odgovori