Imam 44 god,aktivno se bavim sportom zadnjih 20 god,treniram 5 puta nedeljno (crossfit i teretana).U poslednjih godinu dana,pocela sam da osecam bol u vratu,nekad sa leve a sad sa desne strane.Poslednja 2 meseca,bol se prosirio na desno rame koje je znalo s vremena na vreme da trne.Kasnije,taj bol je popustio i pocela su da me bole ledja,gornji deo uz prsljenove (bol je prilikom istezanja ili pomeranja ramenog dela u napred i guranje ledja u nazad).Uradila sam RTG vratnog dela i dijagnoza je Ispravljena fizioloska lordoza.Nalazi krvi i urina su odlicni (jedino je HDL 2,63 ali je zato LDL 0,30 ).Vodim racuna o ishrani jer sam neko ko radi na ocuvanju misicne definicije.
Jedini problem je sto u slobodnom vremenu jako puno sedim za racunarom i po par sati.Zanima me,da li sjedenje za komp. moze biti uzrok ispravljene lordoze i pored bavljenja sportom i da li mi se zbog te dijagnoze javljaju bol u ledjima,ramenu,vratu...cak i povremeni bol u vratnoj zili sa desne strane koji je pulsirajuci i traje po par sekundi u vise navrata u toku dana.
Sta preporucujete za ovaj problem osim vezbi?Unapred HVALA!
Bol u gornjem delu ledja
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Bol u gornjem delu ledja
Само вежбе за рамени појас (релаксација) и намештање укљештења на спојевима ребара и кичме. Погледај на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Врат, Рамена-рачунари, Леђа итд.
Ispravljena fiziološka lordoza je ozbiljan znak da kičma pati i trpi zbog prinudnih položaja.Malo koristi imate od sat vremena vežbi ako ostalih 23 sata držite telo u nepravilnom položaju opterećujući meka tkiva.
POtražite McKenzie lumbar suport za rad na kompijuteru i dobrog fizioterapeuta da Vam objasni šta vam je činiti tokom dana kako bi zaštitili kičmu tokom svakodnevnih aktivnosti.
POtražite McKenzie lumbar suport za rad na kompijuteru i dobrog fizioterapeuta da Vam objasni šta vam je činiti tokom dana kako bi zaštitili kičmu tokom svakodnevnih aktivnosti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Okt 15, 2012 10:59 pm
Preporucena mi je uz vezbe i fizikalna terapija pa se nadam da ce mi donekle pomoci.Hvala na savetima,pokusacu i sa masazom i naravno poslusati savete fizioterapeuta.