bol u domalom prstu stopala

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato

Odgovori
maja s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 06, 2012 10:53 am

bol u domalom prstu stopala

Post od maja s »

Postovani, ako mozete da mi pomognete. Vec skoro 2 meseca imam cudan bol u domalom prstu desnog stopala. Bol nije jak ali je konstantan, tokom hoda mogu da ga ignorisem, ali u stanje mirovanja se pogorsava. Pomaze mi kad bolno mesto masiram, a bolno mesto je sa strane prema malom prstu. Na kozi nema nikakvih promena, a iznutra je osecaj kao da me zulje sopstveni prst.
Pre 6 nedelja sam udarila bas taj prst koji je poplaveo sa donje strane, i tokom 10-tak dana sam osetila samo taj bol od udarca, koji je bio podnosljiv, ali kad je taj bol prosao pocela sam da osecam predhodni bol.
Moje muke pocinju sa odlaskom kod lekara. Snimila sam stopala i snimak je pogledao fizijatar, nije video nista cudno, ja mogu da pomeram prste, stojim na prstima i peti i sve po redu. Vadila sam krv nalazi su normalni, kao i faktor
za reumu. Prepisao mi je rapten duo, koji ne deluje na mene i savetovao da idem na MR. :cry:
Zatim je ortoped pogledao snimak, rekao da na vrhu prsta vidi gde sam ga udarila, da ce to samo proci i da mi nikako ne treba MR. :(
Oba pregleda obavila kod privatnih lekara, jer nemam knjizicu.
Sad sam u blagoj panici, jer ne znam sta da radim. A plus od pre par dana je pocelo da mi krcka koleno desne noge kad ga pomeram u stranu i imam blagi osecaj kao da mi je nesto uvrnuto.
Celo leto sam hodala u japankama i mislila sam da sam nepravilnim hodom iskrivila prst.
Hvala svakom ko je imao strpljenja da sve ovo procita. Bilo kakav savet bi mi pomogao.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 7:05 pm

Re: bol u domalom prstu stopala

Post od terapeut »

Da li ste primali neku antidolor terapiju tens,laser,kinesiotaping?
maja s
Novi član
Novi član

Post od maja s »

Ne nisam primala nikakvu terapiju. Fizijatar je predlozio da uradim MR, ili da odmah otpocne terapiju laserom. U tom trenutku sam imala samo problem sa prstom. A razocarala sam se u njeno misljenje, jer mi je na nalazu napisala da nosim udobnu obucu (u to trenutku sam bila u patikama) iako sam je obavestila da sam puno hodala u japankama.
Nekako mi nije ulila poverenje, da razume moj problem.

Imam 36 godina i visak kilograma koje sam pokusala da skinem setnjama.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Mislim da bi ste trebali da odete na pregled kod nekog fizioterapeuta koji ce uraditi misicni test i test pokretljivosti ,a zatim vam predloziti terapiju.
Japanke su generalno,neudobna i nestabilna obuca pa ako ste dosta setali u njima moguce je da su one izazvale problem.Ukoliko zelite da se resite viska kilograma morate prvo osposobiti stopalo da ne bi ste napravili jos goru situaciju.
Ovako na nevidjeno savetujem led,taping,laser,tens i lagane vezbe istezanja bolne regije koje treba da vam uradi fizioterapeut.Pozdrav
maja s
Novi član
Novi član

Post od maja s »

Hvala na odgovoru.
Zabrinula sam se jer bol dugo traje, a ja sam ga ignorisala. A zatim se dogodilo da bas taj prst i povredim. Odlaskom kod lekara sam zelela da izbegnem situacju sto niste ranije dosli.
U nalazu je doktorka napisalaPacijentkinja lako gojazna. Pokreti u vratnoj i lumbalnoj kicmi uredni.GMS ocuvana.MTR simetricni.Pokreti u ramenima i laktovima uredni. Pokreti u KF zglobovima i kolenima uredni. Lazarevic negativan. Periferne arterijske pulzacije uredne. bez edema i varikoziteta na DE. IV prst desnog stopala lako deformisan, nije bolan na palpaciju. Hod na petama i prstima izvodi
Da li cu napraviti problem, ako nista ne preduzmem?
Nazalost nemam ni vremena ni novca da se bavim prstom. Ovo je bol koji mogu da trpim. Ako nosim udobnu obucu, mozda samo prodje? (za svoju visinu 170cm, tezinu 80kg, imam mala stopala 37broj)
U porodici se brinem za teze bolesnike, pa ovo moje kukanje nije na mestu.

Pozdrav.
maja s
Novi član
Novi član

Post od maja s »

Prepisana mi je terapija FTH NFMP, Laser in loco, DD(CP/LP) 10 dana, koju sam odradila, ali nema poboljšanja. Prst mažem biofreeze gelom, ni tu ne vidim neke promene.
Primetila sam i da taj 4. prst i mali prst ne savijam kao ostale, al doktorka tome nije posvetila pažnju, samo je navela: Extenzija uredna, flexija limitirana.
Bila sam i na magnetnoj: MR LS kicme je uredan.

Pre mesec dana je bio period od desetak dana kad mi se činilo da su mi se tegobe smanjile, kad mi je postalo lošije otišla sam na ove terapije i MR.

Jedina promena je da mi je sad tokom mirovanja prijatnije, naročito ako stavim vatu između 4. i 5. prsta (imam manji osećaj žuljanja), lagano masiranje mi i dalje prija, a tokom hoda prst postane topao da imam osećaj da gori.
Molim za savet šta dalje da radim?
Ako neko ima neku ideju šta bi ovo moglo da bude?
Ako imate preporuku za nekog lekara kojem bi mogla da se obratim (živim na Novom Bg)? I dalje nemam zdravstveno osiguranje.
Hvala.
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Treba pogledati na rtg snimku da li postoji sumnja na Mortonov neurinom.zamolite nekog ortopeda da pogleda snimak.
maja s
Novi član
Novi član

Post od maja s »

Ortoped je pogledao snimak, smatra da je sve u redu.
Mene boli gornji deo prsta (od sredine ka noktu) i to sa strane ka malom prstu, kad se bol pojačava onda me boli i sa gornje strane.
Fizijatar kod koga se sad lečim, preporučuje mi da idem kod neurologa na EMNG. Da li je to ispravno?

Ako imate preporuku za nekog privatnog lekara kojem bi mogla da se obratim (živim na Novom Bg)?
terapeut
Aktivan član
Aktivan član

Post od terapeut »

Saljem vam na pp
Odgovori