Pisem u ocajanju, jer ne znam kome vise da se obratim za pomoc oko pronalazenja dobrog ortopeda u Beogradu, koji ce malo da se zainteresuje oko moje dijagnoze, koju vec 4 meseca ne mogu da postave.
UNAPRED SE IZVINJAVAM AKO CU BITI MALO OPSIRNA.
Krajem maja/ 25.6.13/ mi je preko noci otekao skocni zglob na levoj nozi pracen jakim bolovima. Nisam se ni na jedan nacin povredila pre toga.
Tome je predhodila tokom celog aprilu, veoma jaka infekcija grla koja se prenela i na vilicne kosti i na desni zuba sa leve strane, a u grlu, sa leve strane/nemam krajnike od 6 godine/ mi je otekla neka zlezda da sam jedva gutala. To su mi lecili inekcijama penicilinina i gentamicina i antibioticima .
MAGNETNOM REZONANCOM/KOJU SAM SAMA PLATILA-JER NI JEDNOG DOKTORA OD 3 /Na ortopedskoj klinici Banjica, KCS, Reumatoloskom institutu/KOD KOJIH SAM BILA NIJE ZANIMALO DA SE URADI DETALJNIJA ANALIZA/ DIJAGNOZA JE:
ZA KICMU - postoje degenerativne promene, SCH Morolova hernija L@ i skleroza pokrovnih ploca L5-S1 dorzometrijalno obostrano na sirokoj osnovi protruzija IV diska bez kompresije na redikse.
Tri radikalne ciste desno i jedna levo u visini L1 velicine 5-10 mm.
ZA SKOCNI ZGLOB:
U predelu treceg talusa kao i u manjem delu kakkaneusa postoji edem spongioze i multifragmentalne frakturne pukotine uz potpu iregularnu kostanu trabekulaciju.
Talokruralno pozadi manja kolicina tecnosti. TC ligament zadebljan.
Ostale zglobne strukture su bez pat.promena.
Lateralni i medijani ligamenti zu normalnog polozeja, debljine i karakteristike signala.Ahileova tetiva ocuvana, bez prekida i normalnih karakterisika i signala. Tetive plantarne aponeuroze su bez promena.
ZAKLJUCAK:
Nalaz po svojim MR karakteristikama odgovara avaskularnoj osteonekrozi prednje polovine talusa i manjeg prednjeg gornjeg dela kalkanesa.
Bila sam na fizikalnoj terapiji /20/, podvodni ultrazvuk za zglob i magneti za kicmu.
Naglo mi se pogorsalo stanje na zglobu,sada je celo stopalo je oteklo i tamnije je boje od desnog. Jedva hodam, jedino oslanjajuci se na sponji levi deo pete. Bolovi su nesnosni i u stanju mirovanja. Po neki dan me manje boli, cim malo hodam i po kuci strahovito boli.
ODNELA SAM MAGNETNU R. NA BANJICU JER JE FIZIJATR ZAHTEVAO HITNU KONSULTACIJU ORTOPEDA, A ONI SU ME ODUVALI, KAO KOJI JE OVO GLUPI NALAZ, NE PRIZNAJUCI NI MAGNETNU REZONANCU KAO VRHUNSKU DIJAGNOSTIKU.
Kao mala sam lecena od osteomijelitisa i to na ortopedeiji na Banjici, poslednji recidiv pre 25 godina. Kazu da je sada mirno. A sada imam 56 godina i od 2009 mi je konstatovana osteopenija od prosle godina i osteoporoza T skor kicme 2,8 T skor na vratu butne kosti 2,1.
Ne pijem bisfosfonate, jer se ne usudjujem, obzirom da izazivaju nekrozu vilicne kosti i sto drugih cuda....
MOLIMMMMM VASSSSS.... AKO IMA NEKOG OVDE KO ZNA NEKOG VRHUNSKOG ORTOPEDA DA OVO POGLEDA I DA KRENU DA ME LECE , NOGA ME BOLI SVE VISE, BOLOVI IDU KROZ KOST KA KOLENU, KOLENO ME BOLI I KUKOVI ME PROBADAJU.
OCAJNA SAM, BESPOMOCNA, ne bih zelela da izgubim nogu.... nema kod a me gleda a i ne zelim nikom da se okazim, zbog neodgovornih lekara.
IZVINITE STO SAM BILA OVOLIKO OPSIRNA .... Pozdrav svima... Cuvajte zdravlje!
AVASKULARNA OSTEONEKROZA
Moderatori: vlada99, ModeratA, moderato